Orçan: KKTC’nin gözlemci olarak değil, daimi ülkeler sınıfına katılımı sağlanmalı

16 Mayıs 2024

A
A

Belediyeler Birliği'nin katıldığı, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı 15'inci Genel Konferansı kapsamında düzenlenen bir sempozyumda, Tatlısu Belediye Başkanı Orçan da, KKTC'nin daimi ülkeler sınıfına katılması gerektiğini söyledi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) heyeti, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı’nın (OİCC) 15'inci Genel Konferansı ve 33'üncü Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

57 İslam ülkesinden 187 üyesi bulunan, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı’nın 15'inci Genel Konferansı ve 33'üncü Yönetim Kurulu toplantısı 13-15 Mayıs tarihlerinde Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

KTBB’den verilen bilgiye göre,  OİCC 15'inci Genel Konferansı ve 33'inca Yönetim Kurulu toplantısına, K.T. Belediyeler Birliği Genel Yönetim ve Yürütme Kurulu üyesi, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, K.T. Belediyeler Birliği Müdürü Muammer Güneş, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) meclis üyeleri Görkem Önem ile Salih Çeliker katıldı.

K.T. Belediyeler Birliği Heyeti, İslam ülkelerinden temsilcilerle bir araya geldi.

Yönetim Kurulu tarafından, oy birliğiyle OICC Yönetim Kurulu toplantısı başkanlığına atanan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam şehirlerinin geçmişten gelen büyük bir mirasa sahip olduğunu ve bu mirası modern dünyanın ihtiyaçlarıyla harmanlayarak geleceğe taşıyacağını dile getirdi.

Yönetim Kurulu toplantısında, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği'nin OICC'ye üye olması kabul edildi.

Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan

Konferans kapsamında bir sempozyum sırasında söz alan Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, İslam ülkelerine seslenerek, KKTC’nin artık gözlemci olarak değil, daimi ülkeler sınıfına katılım sağlanması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan ayrıca, kardeş belediye Konya Karatay Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Başkan Hasan Kılca ile bir araya geldi. Konya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Orçan, görüşme sonunda Kılca’ya hediye takdiminde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar