Olgun Talat: Mevcut kamu sistemi, dijitalleşmeden uzak noktada

7 Aralık 2023

Güncelleme: 7 Aralık 2023

A
A

CTP Milletvekili Ongun Talat, kamu hizmetlerinin halkın yararlanacağı noktalarda zafiyetler içerdiğini ve insanlara yük getiren bir sistem olduğuna işaret ederek, dünyanın dijitalleşmeyle çok ileri bir noktada olduğunu belirtti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu Yasa Önerisi ile Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreterliği Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yönetim İlkeleri) (Değişiklik 2) Yasa Önerisi’nin Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkereleri oybirliğiyle kabul etti.

Meclis'te konuşan CTP Milletvekili Ongun Talat, bu sürecin yıllardan beri devam ettiğini ve çeşitli dönemlerde farklı aşamalardan geçildiğini ifade etti.

Yürütülen süreç sonunda bu aşamaya gelindiğini ve güzel, doğru bir iş yapıldığını kaydeden Talat, yasanın süratle harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Ongun Talat, hükümetin ivedilikle adım atarak, yasayı uygulaması gerektiğini belirtti. 

Yasayla ilgili yaşanan süreçleri anlatan Talat, Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet Kurumu'nun başkanlık makamının üçlü kararnameyle atanması, diğer kadroların ise teknik kadrolardan oluşması kararı aldıklarını söyledi.

Talat, bu yasayla kurulan teşkilatın, veri merkezini yöneteceğini dile getirerek, dijitalleşmenin devletin dijital versiyonu olduğunu, verilerin KKTC egemenlik alanında olduğundan daha önce Türkiye ile imzalanan protokolde öngörüldüğü şekilde bir şirket yönetimine verilemeyeceğini belirtti.

Bu yasayla kurumun ve teşkilatın oluşturulduğunu dile getiren Talat, o yüzden bu çatışma riski barındıran protokol maddesinin Türkiye ile görüşülerek değiştirilmesi çağrısında bulundu.

Talat, yasa önerisinin hazırlanmasına katkı koyan ve destek veren herkese teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar