Oktay geliyor: Yeni Cumhurbaşkanlığı ile Meclis binası için temel atma...

21 Haziran 2022

Güncelleme: 22 Haziran 2022

A
A

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Perşembe günü Kıbrıs'a geleceği kesinleşti. Ziyarette 20 Temmuz hazırlıkları ve Cumhurbaşkanlığı ile yeni Meclis Binasının temelinin atılması da konuşulacak.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Geçtiğimiz hafta Kıbrıs'a gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın önümüzdeki günler ülkeye gelerek temaslarda bulunacağını açıklamıştı.

PERŞEMBE GÜNÜ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Fuat Oktay’ın Perşembe günü geleceğini duyurdu.

Genç TV canlı yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Tatar, 20 Temmuz’da Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ziyareti olacağını, fakat henüz kesinleşmediğini de açıkladı.

TEMEL ATMA TÖRENİ...

Cumhurbaşkanı Tatar, 20 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Yerleşkesi ve Parlamento Binası Projesi’nin temelinin atılması için hazırlıkların yapıldığını da sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI, MECLİS BİNASI VE MİLLET PARKI PROJESİ

19-20 Temmuz'da Ada'yı ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Temmuz'da Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'na katılmış, günler öncesinde duyurduğu müjdenin, içinde parlamento binası ve millet bahçesinin de yer alacağı Cumhurbaşkanlığı binası olduğunu açıklamıştı.

Proje, Mart ayı başında imzalanan Türkiye-KKTC Mali İşbirliği Antlaşması Eylem Planı’nda yer almış ve o anlaşmada Cumhurbaşkanlığı için yeni bir Cumhurbaşkanlığı binası yapılacağı ortaya çıkmıştı. 

Resmi Gazete’de 11 Haziran 2021’de yayımlanan kararla da projenin yapılacağı Metehan bölgesindeki askeri alan Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilmişti.

Projeye ne zaman başlanacağı ise açıklanmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar