Oğuz'un yabancıların mal almasıyla ilgili sözleri çarpıtıldı

6 Aralık 2023

Güncelleme: 7 Aralık 2023

A
A

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz'un katıldığı bir televizyon programında yabancıların mal alımı ve satımına dair sorulara verdiği cevapların montajlanarak yanıltıcı bir şekilde sunulduğu bildirildi.

ZgotmplZ

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz'un katıldığı bir televizyon programında sorulan yabancıların mal alımı ve satımına dair sorulara verdiği cevapların montajlanarak yanıltıcı bir şekilde sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, Bakan Oğuz'un bu konuda gerçeği yansıtan cevaplar verdiği, ancak bazı bölümlerin montajlanarak çarpıtıldığı ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“İçişleri Bakanımız Sayın Dursun Oğuz, Pazartesi günü Kıbrıs TV’de katıldığı bir programda yabancıların mal alımı ve satımı konusunda yönetilen sorulara cevap vermiştir.

Ne var ki; Sayın Bakanın bahse konu programda verdiği cevapların yer aldığı bölümler montajlanarak bazı sosyal medya hesaplarında yayınlanmış ve gerçekle bağdaşmayan bir takım algıların oluşmasına neden olmuştur.

Bilinmelidir ki yaratılmaya çalışılan algı ile Sayın Bakanın söylemleri asla bağdaşmamaktadır.

Sayın bakanımızın söyledikleri açıktır, nettir ve arşivlerde bulunmaktadır.

Bu vesile ile yaratılmaya çalışılan algının gerçeklerle bağdaşmadığını bir kez daha gözler önüne sermek adına programın ilgili bölümünü ekte sunuyoruz.

İçişleri Bakanlığımız; devletimizi, kurumlarımızı devre dışı bırakmaya çalışan, kayıt dışı mal alım ve satışlarının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik gerekli önlemlerin alınması ve yasal düzenlemelerin yapılmasına yönelik çalışmaları başlatmış ve kısa süre sonra sonuçlandıracaktır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar