Öğretmenler Kooperatifi'nden KOOP-SÜT teklifi: Hisseleri satın alalım, borcu da ödeyelim!

17 Mayıs 2024

Güncelleme: 17 Mayıs 2024

A
A

Öğretmenler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baybora, KOOP-SÜT'ün 13 hissedarın tüm hisseleri satın almaya ve 2.8 milyon sterlin borcu kapatmaya hazır olduklarını açıkladı.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve İskele Milletvekili Fide Kürşat ile CTP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Devrim Barçın, Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi yetkilileriyle "Kooperatifler ve Mukayyitlik Teşkilat Yasası" hakkında bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baybora ve Yönetim Kurulu üyesi Burak Maviş de katıldı.

CTP Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, KOOP-SÜT’ün mevcut durumu ve kooperatifçilikle ilgili gerekli yasal düzenlemeler ele alındı. Toplantıda, Kooperatif Şirketler Mukayyidinin atanmasının üçlü kararname kapsamından çıkarılması gerektiği, belirlenen kriterler doğrultusunda liyakate dayalı olarak Meclis tarafından atanması ve kooperatifler üzerindeki siyasi baskının önlenmesi yönünde fikir birliğine varıldı.

Toplantıda ayrıca, Kooperatif Şirketler Mukayyitliğinin kadro ve organizasyon şemasının revize edilmesi, denetim yapısının daha özerk ve demokratik bir modelle etkinleştirilmesi gerekliliği vurgulandı. Kooperatiflerin daha özerk ve demokratik bir yapıyla denetlenebilmesi ve amaçlarına hizmet etmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması üzerinde duruldu. Bu amaçlar doğrultusunda K.T. Öğretmenler Kooperatifi ile CTP’nin birlikte çalışacağı belirtildi.

''HİSSELERİ ALMAYA, BORCU ÖDEMEYE HAZIRIZ''

K.T. Öğretmenler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baybora, toplantıda KOOP-SÜT ile ilgili bilgi vererek, 13 hissedarın tüm hisseleri satın alıp 2.8 milyon sterlin borcu kapatmaya hazır olduğunu ve ilgili taraflarla istişare içinde olduklarını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar