"O acıyı yüreğimizde ilelebet yaşayacağız"

6 Şubat 2024

Güncelleme: 6 Şubat 2024

A
A

Depremin birinci yılında Şampiyon Melekler Şehitliği’ndeki törende konuşan Tatar, o acıyı yüreklerinde hep yaşayacaklarını ve adaletin yerini bulması için ailelere desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

ZgotmplZ

Voleybol şampiyonası için gittikleri Adıyaman’da meydana gelen depremde kaldıkları İsias Otel’in yıkılması nedeniyle hayatını kaybeden “Şampiyon Melekler”, felaketin birinci yıl dönümünde Gazimağusa Kabristanlığı içinde oluşturulan Şampiyon Melekler Şehitliği’nde kabirleri başında anıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Hulusi Akar başkanlığındaki TBMM Milli Savunma Komisyonu heyeti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, parti genel başkanları, milletvekilleri, çeşitli sivil toplum örgütleri başkanları, belediye başkanları, aileler ve halk katıldı.

Ülkenin her yerinden ve her kesiminden yüzlerce kişinin katıldığı ve duygusal anlar yaşanan tören, saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

“BU ACI SÖNMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar anma töreninde yaptığı konuşmada, felaketin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, en büyük acının ailelerin acısı olduğunu ancak bu acının milletin de acısı olduğunu vurguladı.

Tatar, Şampiyon Meleklerin adını ilelebet yaşatmak, her zaman yüreklerde en müstesna yerde yaşatabilmek için ne gerekirse yapılmakta olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de belki de bin yılın felaketi yaşanırken oralarda acaba ne oluyor endişesi içinde olduklarını söyleyerek, “Buradan büyük bir seferberlikle oraya gittik ve yerinde büyük bir mücadele verdik.” dedi.

“O acıyı yüreğimizde ilelebet yaşayacağız” diyen Tatar, Şampiyon Melekler’in adlarının ilelebet yaşayacağını kaydetti.

“Hepimiz bu fani dünyadan göçüp gideceğiz ama onların isimleri her zaman yaşayacaktır.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, acının hiçbir zaman sönmeyeceğini ve acılı anne babaların da her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.

"ADALETİN YERİNİ BULMASI İÇİN DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Tatar hukuk süreci hakkında şunları kaydetti:

“Yargı mücadelesinde KKTC oradadır. Devlet olarak biz de orada varlığımızı ailelerin yanında hissettiriyoruz. Biz adaletin yerini bulması için ailelere desteğimizi sürdürüp, Kıbrıs Türk halkının beklentilerini duyurmaya devam edeceğiz. Bu bizim hem Şampiyon Meleklerimize, hem diğer vatandaşlarımıza, hem de ailelere bir mükellefiyetimizdir, sorumluluğumuzdur. Gereği de yapılmaktadır. Yüce Türk milletinin bağımsız yargısına güveniyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar