Nepal'deki uçak kazasında iki kişi hala kayıp: Kara kutu bulundu

BBC Türkçe, 17 Ocak 2023

Güncelleme: 17 Ocak 2023

A
A

Nepal'de pazar günü düşen uçaktaki 72 kişiden 70'inin cesedine ulaşıldı. Enkazda yürütülen çalışmalarda düşen uçağın kara kutusuna da ulaşıldı.

ZgotmplZ

Nepal’de son 30 yıldır en çok can kaybına yol açan uçak kazasında cesedi bulunan kişi sayısı 70'e yükseldi.

Başkent Katmandu'dan turistik bir bölge olan Pokhara'ya giden Yeti Havayolları'na ait çift motorlu ATR 72 uçağı uçak, 4'ü mürettebat toplam 72 kişiyi taşıyordu.

Yolcuların 53'ü Nepalli, 5'i Hindistan, 4'ü Rusya ve ikisi de Kore'den geliyordu. Aynı zamanda bir İrlandalı, bir Avustralyalı, bir Arjantinli ve bir de Fransız vardı.

Kayıp iki kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Diğer yandan enkazda yürütülen çalışmalarda kokpit ses kayıt cihazı ve uçuş veri kayıt cihazına ulaşıldı.

Yeti Havayolları Sözcüsü Anup Joshi, pilotun kaza öncesi havalimanına yaklaşırken herhangi bir arıza bildirmediğini, hava koşullarının da olumsuz olmadığını söyledi.

Cep telefonu kayıtları, uçağın havalimanına yaklaşırken büyük bir hızla yuvarlanarak düştüğünü ve Seti Nehri boğazında, havalimanına bir kilometre kala yere çakıldığını gösteriyor.

Nepal'de dün ulusal yas ilan edilmiş, hükümet de kazanın sebebini araştırmak için soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Avrupa Birliği, eğitim yetersizliği ve uçakların teknik durumunun tehlike yarattığı gerekçesiyle Nepal'e ait havayollarından gelen uçakların hava sahasına girişini yasakladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar