NATO, Ukrayna'ya Patriot hava sistemi sevkiyatına onay verdi

19 Nisan 2024

Güncelleme: 20 Nisan 2024

A
A

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya ABD üretimi hava savunma sistemi Patriot göndereceğini duyurdu.

ZgotmplZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya kısa süre içinde hava savunma sistemleri sağlama kararı aldığını ve bu kapsamda Patriot sistemlerinin de olduğunu belirtti.

NATO-Ukrayna Konseyi, savunma bakanları düzeyinde çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'nın hava savunma yeteneklerini güçlendirecek yeni duyurular yapmayı beklediğini ifade etti.

Stoltenberg, bakanların diğer acil ihtiyaçlara da değindiğini ve bazı müttefiklerin somut taahhütlerde bulunduğunu belirterek, yakın zamanda açıklamalar yapılmasını beklediklerini dile getirdi.

Ukrayna'da şu anda ABD, Almanya ve Hollanda tarafından hibe edilen iki Patriot hava savunma sistemi bulunuyor. Patriot sistemi, uzun menzilli hedefleri tespit edebilen güçlü bir radara sahip ve balistik füzeleri ve hava soluyan hedefleri engelleyebilen bir platform olarak biliniyor.

Stoltenberg ayrıca, Orta Doğu'da yaşanan gerginliklere de değindi ve tüm taraflara itidal çağrısında bulundu. G7 ülkelerinin de bu çağrıya katıldığını ve çatışmanın kontrol altında tutulmasının önemine vurgu yaptığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar