Narkotik köpeğinin yakaladığı zanlılar, cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 9 Mayıs 2024

A
A

Ercan Havalimanı'nda narkotik köpeğinin tepki vermesi üzerine yapılan aramada valizlerinde uyuşturucu bulunan ve turist olarak gelen zanlıların, çıkarıldıkları mahkemede, 20 günü aşmayan süre ile tutuklu olarak cezaevinde beklemelerine emir verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havalimanı'nda gelen yolcu salonu içerisinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından Pamir isimli köpeğin tepki vermesi üzerine valizlerinde yapılan kontrolde tasarrufunda uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan zanlılar C.K. ve U.K.Ç., tekrar mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Polis zanlı C.K.'nin valizinde yapılan aramada; sigara paketinde yaklaşık 1 adet içerisinde tütünle karışık uyuşturucu olduğuna inanılan sarma sigara, yaklaşık 1 gram ağırlığında reçine halde hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 1 adet şeffaf naylona sarılı yaklaşık 1 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu, zanlı U.K.Ç.'nin de, telefon kulaklığı kutusu içerisinde yaklaşık 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların ülkede turist statüsünde olduğunu göz önüne alarak mahkemenin uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç, zanlıların davalarında hazır olması maksadı ile her iki zanlının 20 günü aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar