"Narenciye konusu Türkiye ile çözülecek"

29 Şubat 2024

Güncelleme: 29 Şubat 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, Cevdet Yılmaz ile görüşmesinde, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak birçok projeyi ele aldıklarını ve tüm projeleri 2027'ye kadar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün bir araya gelmişti.

Görüşmede, iki ülkenin siyasi ve ekonomik alanlardaki işbirlikleri ele alınmıştı.

"KKTC İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ SARSILMAZ BAĞLARIMIZI TEYİT ETTİK"

Başbakan Ünal Üstel  görüşmeyi değerlendirdiği açıklamasında, “Hükümetimizi kurduğumuz günden bugüne, Anavatan Türkiye ile olan karşılıklı sevgi, saygı, güven ve işbirliğine dayalı ilişkilerimizi en üst seviyede yürütüyoruz. Yaptığımız ziyarette de bir kez daha KKTC ile Türkiye arasındaki sarsılmaz bağlarımızı teyit ettik. Türkiye'nin gerek halkımıza gerekse hükümetimize verdiği açık destek bizi mutlu etmiştir." dedi.

"GELİŞMELER TÜM BOYUTLARIYLA DEĞERLENDİRİLDİ"

Türkiye ile KKTC arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik gerçekleştirilen görüşmede; ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak pek çok farklı başlıkta devam eden projeleri ele alma fırsatı bulduklarını belirten Üstel, ve 2 saati aşkın süre devam eden ve ülkelerin arasındaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin tüm boyutlarıyla değerlendirildiği görüşmenin  oldukça verimli geçtiğini söyledi.

"NARENCİYE KONUSUNU ÇÖZMEYE YÖNELİK YENİ ADIMLAR ATILDI"

Üstel, görüşmede, ülkede bu yıl yaşanan narenciye sorunu ile ilgili de yapılan girişimlere ek olarak yeni adımlar atılması noktasında mutabık kaldıklarını ifade ederek, kısa bir süre içerisinde ülkeye gelecek teknik heyetlerin çalışmalarını tamamlaması ile birlikte narenciyecilerin mağduriyetini de ortadan kaldıracaklarını kaydetti.

GÜZELYURT'A SOĞUK HAVA SU DEPOSU

Başbakan Üstel açıklamasına şöyle devam etti:

"Aynı zamanda, bu yıl yaşanan sıkıntıların bir kez daha yaşanmaması adına Güzelyurt Bölgesi'ne 40 bin tonluk bir soğuk hava deposu yapılması yönünde de bir uzlaşıya varmış durumdayız.

Bu yıl yaşanan sel felaketinden etkilenen Geçitköy halkının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için de her kötü günde yanımızda olan kadirşinas Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bize tam destek sözü vermiştir. Halkımız adına kendilerine teşekkür ediyorum.

"SİYASİ İSTİKRAR KONUSUNDA HEMFİKİRİZ"

2024 yılında ülkemizin gelişimine yönelik son derece önemli ve vizyoner adımlar atacağımızı ortaya koymuştuk. Bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında Türkiye'nin desteğini hissetmek son derece önemlidir. Bu projelerin hayata geçmesi için proje ve finansmanın yanında en temel unsurun siyasi istikrar olduğu da aşikardır. Bu konuda da hemfikiriz. İstikrarlı şekilde yolumuza devam ediyoruz. En büyük hedefimiz ortaya koyduğumuz tüm projeleri seçimlerin yapılacağı 2027 yılına kadar gerçekleştirmektir.

Bu vesileyle misafirperverliklerinden dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a teşekkürlerimi sunuyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar