Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzaya ulaştı

25 Mart 2023

Güncelleme: 25 Mart 2023

A
A

Türkiye'de seçmenler tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilmek istenen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, adaylık için gerekli 100 bin imzaya ulaştı.

ZgotmplZ
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Seçimi'nde cumhurbaşkanlığı adaylığı için 25 Mart'ta başvuru yaptı.
AA

Türkiye'de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzaya ulaştı.

Türkiye Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) "Cumhurbaşkanı Aday Gösterilme Durumu" ekranındaki verilere göre, İnce, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nde aday olabilmek için gerekli 100 bin imzayı aldı.

"Cumhurbaşkanı Aday Gösterilme Durumu" ekranındaki verilerde Muharrem İnce'nin 100 bin imzaya ulaştığı görüldü.

Muharrem İnce da, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 100 bin imzaya ulaştıklarını belirterek, süreç tamamlanana kadar imza verilmeye devam edilmesini istedi.

18 aday adayı başvurusunu YSK'ya iletmiş, kurul 11 başvuru sahibinin imza toplamaya hak kazandığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı adaylığı için TBMM'de grubu bulunan ya da son seçimde yüzde 5 oy alan siyasi partiler de aday gösterebiliyor.

Türkiye genelindeki il ve ilçe seçim kurullarında cumhurbaşkanı adayı gösterilmek istenen 11 isim için imza süreci devam ediyor.

Seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen İnce 100 bin imzaya ulaşırken, YSK tarafından cumhurbaşkanı adaylık başvuruları kabul edilen Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal'ın imza süreci işlemleri devam ediyor.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığı kapsamında "100 bin imza kampanyası"nı başlatmak için 22 Mart günü Ankara İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulları binasındaki Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na giderek imza verdi.

Hafta sonu da devam edecek imza verme işlemi, 27 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de sona erecek.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün partisinin Cumhur İttifakı'na katıldığını ve cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırdığını açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar