Moskova'daki terör saldırısı: Üstel'den kınama ve ortak duruş çağrısı

23 Mart 2024

A
A

Başbakan Üstel, Rusya’nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna yönelik menfur terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını ve lanetlediğini belirtti.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna yapılan terör saldırısının ardından kınama mesajı yayımladı.

Üstel, menfur terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını ve lanetlediğini belirtti.

Başbakan Üstel, “Bu alçakça saldırı sonucunda çok sayıda masum sivilin hayatını kaybetmesi ve yaralanması karşısında derin üzüntülerimi  ifade etmek istiyorum.” dedi.

Bu acı olayın ardından, uluslararası topluma teröre karşı ortak bir duruş sergilemesi ve bu tür trajedilerin önlenmesi için birlikte hareket etmesi çağrısında bulunan Üstel, “Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve Rusya halkına sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkmış, çatı bir süre sonra çökmüştü. Saldırı sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı son açıklamaya göre 133’e çıkmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar