Metehan'dan tabancalarla geçen iki Rum, cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 5 Nisan 2024

Güncelleme: 5 Nisan 2024

A
A

Metehan'dan araçlarında kanunsuz iki tabanca ve mermilerle ülkeye giren iki Kıbrıslı Rum 1 ayı aşmamak şartıyla cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Polis Müdürlüğü operasyonunda araçlarına gizledikleri silah ve mermilerle Metehan Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken suçüstü yakalanarak tutuklanan Kıbrıslı Rumlar A.A. ve S.S. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 26 Mart'ta saat 21.00 sularında GKRY vatandaşı zanlıların araç ile Metehan Kara Giriş Kapısından KKTC'ye giriş yaptıktan sonra polis ekipleri tarafından Metehan Sosyal Konutlar park yeri içerisinde tespit edildiklerini söyledi.

ARACIN KOLTUĞUNDA VE GİZLİ BÖLMESİNDE TABANCA BULUNDU

Polis, zanlıların aracının arka koltuğunun üzerinde siyah renk el çantası içerisinde dokuz adet 7.65 mm çapında mermi bir adet 7.65 mm çapında siyah renk tabanca ile yine aracın arka koltuk arasındaki gizli bölmesinde bir adet 9 mm çapında markasız siyah renk kanunsuz tabanca tespit edilerek emare alındığını belirtti. 

Polis, zanlıların 27 Mart tarihinde mahkemeye çıkarılarak, 2 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde zanlıların cep telefonlarının DATA İnceleme Şubesine, silahların ise Balistik İncelemeye gönderildiğini belirtti.

Polis, zanlının 29 Mart tarihinde yeniden mahkemeye çıkarılarak, 8 gün ek süre alındığını, bu süre içerisinde ise balistik raporun alındığını, silahların çalışır durumda olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Polis, cep telefon dökümlerinin ise henüz alınmadığını kaydetti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Polis, zanlıların Güney Kıbrıs vatandaşı olduğunu, KKTC’de kalıcı bir bağları bulunmadığını belirterek, cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Zanlıların avukatları ise içerisinde silahların olduğu siyah çantanın üzerinde parmak izi incelemesi yapılmadığını belirterek, bu yönde de polisin soruşturma yapmasını istedi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç zanlıların 1 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar