Meşaleler Lefkoşa'da "adalet" için yakılacak

17 Nisan 2024

Güncelleme: 19 Nisan 2024

A
A

26 Nisan'daki İsias Otel duruşması öncesinde düzenlenecek olan “Adalete Işık Tut” yürüyüşü, 19 Nisan Cuma akşamı Lefkoşa'da yapılıyor. Yürüyüşe katılmak isteyenler için altı bölgeden otobüs de kaldırılacak.

ZgotmplZ

Şampiyon Melekler için yapılacak “Adalete Işık Tut” yürüyüşü cuma akşamı Lefkoşa’da düzenleniyor.

Adıyaman'da ocak ayında başlayan İsias Otel davasının 26 Nisan'da devam edecek olan duruşması öncesinde düzenlenecek olan yürüyüş Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde, “Adalete Işık Tut” sloganı ve sanıkların olası kastla yargılanması talebiyle 19 Nisan Cuma akşamı saat 19.00’da Lefkoşa'da düzenlenecek. Lefkoşa terminalinde toplanılacak ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne meşalelerle yürünecek.

Yürüyüşe katılmak isteyenler için Akdoğan, Güzelyurt, Girne, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi’nden ücretsiz otobüsler kaldırılacak.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nden yapılan açıklamada, otobüslerin hareket noktası, kalkış saati ve rezervasyon bilgileri şu şekilde paylaşıldı:

  • Akdoğan Aksad Merkez Binası saat 18.00  (0533 857 39 69)
  • Güzelyurt Otobüs Terminali saat 18.00 (0533 864 83 84 )
  • Girne Baldöken Otoparkı saat 18.30
  • Gazimağusa Otobüs Terminali saat 17.30 (0392 630 05 00 perşembe mesai bitimine kadar)
  • İskele 17.30  (0548 810 11 23 )
  • Yeniboğaziçi Belediyesi önü 17.30 (0392 444 81 45)

“Adalete Işık Tut” yürüyüşü ilk olarak 30 Kasım 2023 tarihinde yoğun katılımla Gazimağusa'da gerçekleşmişti. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, ailelerin, sanıkların "olası kast"la yargılanması talebine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilmişti.  Eylem sırasında meşalelerle "ADALET" yazılırken, yürüyüş Türkiye'de de ses getirmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

DAVA SÜRECİ

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, 3'ü tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kayıp yakınları ise sanıkların "olası kast"tan yargılanmasını istiyor.

İsias Otel’le ilgili dava 3-5 Ocak tarihlerinde görüşülmüştü. Davada 11 zanlının 5’i tutuklu 6’sı adli kontrolle serbest yargılanırken, mahkeme zanlıların tutukluluk durumlarında değişiklik yapmamış, dosyanın bilirkişiye havalesine karar vermişti.

Sonraki süreçte 2 sanığın tahliye edilmesine ilişkin karar alınmıştı. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı düzenledikleri ortak basın toplantısında İsias Otel ile ilgili kusurları ortaya konan mal sahibi Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’nın tutuksuz yargılanması kararına tepki göstermişti.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği heyeti, Lefkoşa’daki yürüyüş öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a iletilmek üzere hazırladığı mektubu dün Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na vermişti.

Duruşmaya 26 Nisan’da Adıyaman’da devam edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar