Meclis'te 2 tasarı, 1 öneriye oybirliği

4 Mart 2024

A
A

Meclis Genel Kurulu'nda 2 yasa tasarısı ve 1 yasa önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

ZgotmplZ

Muhaceret Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin Özel (Değişiklik) Yasa Önerisi ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oybirliğiyle geçti.

Tasarıyla ilgili ilk sözü CTP Milletvekili Filiz Besim aldı.

Besim, muhaceret dairesinin güçlendirilmesine önem verdiklerini ve kaliteli personel alımına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, yurttaşlığın bir hak olmadığını ve sürekli yurttaşlık başvurusu yapılmasının ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Ülkede demografik yapıda ciddi bozulmalar olduğunu belirten Besim, muhaceret konusuyla birlikte bu konunun da konuşulmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Bağımsız milletvekili Ayşegül Baybars ise, Muhaceret Dairesi'nin kadro sayısını arttırmanın yeterli olamayacağını ve düzensiz göç, insan ticaretiyle mücadele gibi konuların da ele alınması gerektiğini belirtti. İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ise, göçle mücadele kapsamında personelin hizmet içi eğitime tabi tutulduğunu ve bu konunun üzerinde sıkı şekilde duracaklarını ifade etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar