Meclis heyetinden önemli Cenevre çıkarması: İlk buluşma TBMM heyetiyle oldu

23 Mart 2024

Güncelleme: 23 Mart 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi heyeti, 50 parlamento başkanı dahil 140 ülkeden yaklaşık 1600 katılımcıyla gerçekleşen Parlamentolar Arası Birlik toplantısı için Cenevre'de bulunuyor. Heyet ilk olarak TBMM heyeti ile bir araya geldi.

ZgotmplZ
(Soldan sağa) KKTC’nin Cenevre Temsilcisi Kemal Köprülü, CTP Genel Sekreteri Milletvekili Asım Akansoy, UBP Genel Sekreteri Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve DP Genel Sekreteri Milletvekili Serhat Akpınar

Parlamentolar Arası Birlik'in (IPU) bu yıl 148'incisini gerçekleştirdiği genel kurul toplantısı, İsviçre'nin Cenevre kentindeki Uluslararası Konferans Merkezi'nde başladı.

Cumhuriyet Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) heyetleri, toplantı marjında bir araya geldi.

HANGİ KONULAR ELE ALINDI?

Toplantıda, Türkiye ile KKTC meclisleri arasındaki işbirliği, dış temsilde yapılabilecek katkılar ile Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerinin parlamenter platformlarda daha etkili gündeme getirilmesi konuları ele alındı.

Görüşmede, KKTC heyetinden Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Milletvekili Asım Akansoy, Demokrat Parti Genel Sekreteri Milletvekili Serhat Akpınar ile TBMM heyetinden AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü ve Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora yer aldı.

Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, KKTC Cenevre Temsilcisi Kemal Köprülü ve iki ülkeden diğer yetkililer de toplantıda hazır bulundu.

Görüşmede, TBMM heyetinden AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü (sağ 3) ile MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora (sağ 4), KKTC heyetinden ise UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu (sol 3), UBP Genel Sekreteri Asım Akansoy (sol 4) ve UBP Genel Sekreteri Serhat Akpınar (sol 2) yer aldı.

TBMM ve KKTC heyetlerinin, IPU'nun 148'inci Genel Kurulu Toplantısı kapsamında temasları sürecek.

Meclis heyetinin bugün PAB Genel Kurulu'na katılan bazı ülke temsilcileri ile bir araya gelmesi ve "Kıbrıs Kolaylaştırıcılar Grubu Toplantısı"nda yer alması bekleniyor.

GENEL KURUL TOPLANTISI GENİŞ KATILIMLA YAPILIYOR

148'inci IPU Genel Kurul Toplantısı, 50 parlamento başkanı dahil 140 ülkeden yaklaşık 1600 katılımcıyla gerçekleşiyor.

Bu yıl oturum kapsamında "parlamenter diplomasi" ve "barış ve anlayış için köprüler kurmak" temaları öne çıkacak.

Delegelerin bu iki tema üzerinde parlamento eylemlerini şekillendirmek için müzakere yapması bekleniyor.

Genel Kurul Toplantısı, 27 Mart'ta sona erecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar