MDP, Sinan Ateş için camilerde Kuran-ı Kerim okuttu, lokma dağıttı

6 Ocak 2023

Güncelleme: 21 Mart 2023

A
A

Milliyetçi Demokrasi Partisi, geçtiğimiz hafta uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Sinan Ateş için camilerde Kuran-ı Kerim okuttu ve lokma dağıttı.

ZgotmplZ

Türkiye'de eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, akademisyen Sinan Ateş için Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) ilçe teşkilatları tarafından Başkent Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’nın merkez camilerinde Kuran-ı Kerim okutularak, dualar edildi. Cuma namazının ardından ise lokma dağıtıldı.

MDP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Buray Büsküvütçü, Sinan Ateş’in, 30 Aralık 2022'de motosikletli kişilerin "kalleşçe" saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, Ateş’in vefatının ardından gelen ilk cuma günü camilerde Kuran okutulduğunu ifade etti.

Ateş’e silahlı saldırıyı azmettirenlerin hala bulunamadığını kaydeden Büsküvütçü, Ateş’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Sinan Ateş
SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş,  30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmişti.

Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, Çankaya Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıkarken motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanmış, başından vurulan Ateş ise başından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Sinan Ateş'in cenazesi, 31 Aralık günü Bursa'da toprağa verilmişti.

Cinayetin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada şu ana kadar 10 kişi tutuklandı.

1984 yılında Balıkesir, Dursunbey'de dünyaya gelen Sinan Ateş, 2019 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak görev yapmış ve 2 Nisan 2020 tarihinde görevinden istifa etmişti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar