MAKS Projesi ağır ağır ilerliyor... İkinci aşamaya 5 belediye daha geçti... Neler biliniyor?

23 Mart 2024

Güncelleme: 23 Mart 2024

A
A

MAKS Projesi'nin ikinci aşaması kapsamında İçişleri Bakanlığı ile 5 belediye arasında daha iş birliği protokolleri imzalandı ve ikinci aşamaya geçilen belediye sayısı 14'e yükseldi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

İki etaptan oluşan e- devlet sisteminin omurgası konumundaki Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi yavaş yavaş ilerliyor.

Son olarak Gönyeli-Alayköy, Dikmen, Lefke, Yeniboğaziçi ve İskele belediyeleri ile İçişleri Bakanlığı arasında projenin ikinci aşaması için iş birliği protokolleri imzalandı.

Daha önce 9 belediye ile (Güzelyurt Belediyesi, Erenköy/Karpaz Belediyesi, Mesarya Belediyesi, Tatlısu Belediyesi, Beyarmudu Belediyesi, Değirmenlik/Akıncılar Belediyesi, Girne Belediyesi, Çatalköy/Esentepe Belediyesi, Lapta/Alsancak/Çamlıbel Belediyesi) protokol imzalanmıştı. Böylece 18 belediyenin 14'ünde ikinci aşamaya geçilmiş oldu.

ETAPLAR NELER?

Ülkede kaç iş yeri, kaç öğrenci, kaç vatandaş ve kaç yapı olduğunun güncel olarak bilinmesine imkan sağlayacak projenin ilk etabı sokak, cadde ve hane numaralarının sisteme işlenmesi ile tamamlanmıştı.

İkinci etap ise güncel hane halkı verilerinin sisteme girilerek, Nüfus Kayıt Sistemi ile eşleştirilmesinden oluşuyor.

TÖRENDEN...

İmza töreninde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, projenin ikinci etabında imzalanan iş birliği protokolleri ile birlikte çalışmaların hızlandırılması, belediye personeline sistem eğitimlerinin verilmesi, nüfus sistemiyle uyumlu bir şekilde veri alışverişinin sağlanması gibi önemli adımların atılacağını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı toplantı salonunda gerçekleşen protokol törenine belediye başkanları, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Cenk Dökmen, Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü Nurcan Kutay, Bakanlık Müdürü Mehmet Ercilasun ve İçişleri Bakanlığı MAKS Projesi sorumluları Cem Beyaz ve Tuğçe Şah da katıldı.

Söz konusu protokollerin imzalanmasıyla birlikte MAKS Projesi'nin ikinci aşamasına dair çalışmalar hız kazanacak ve vatandaşlara daha etkin bir hizmet sunulması sağlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar