Limasol'daki Türk mülkünde olan tarihi sinema kundaklandı

16 Mayıs 2024

Güncelleme: 16 Mayıs 2024

A
A

Limasol’daki Türk mahallesinde bulunan terk edilmiş bir sinemada çıkan yangın sündü. Limasol Belediyesi, yangının kundaklama olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz günlerde de yine Limasol'da camiye saldırılmıştı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Limasol’daki Türk mahallesinde bulunan terk edilmiş bir sinemada dün yangın çıktı.

Yangın sonucunda eski sinemanın çatısı çökerken, bitişikteki ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangın kısa sürede söndürüldü ve kapatılan yol tekrar açıldı.

Limasol Belediyesi, yangının kundaklama olduğunu belirtti ve bunun şehrin Kıbrıs Türk mahallelerindeki kültürel mirasın yok edilmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Olayla ilgili olarak Kıbrıs Türk mülklerini yöneten servise bilgi verildi ve incelemeler tamamlandıktan sonra eski sinemanın restorasyon çalışmaları başlayacak.

Belediye, 2015 yılından bu yana binayı almak için çalıştığını vurguladı ve binayı başlangıçta sosyal ve kültürel amaçlı ortak finansmanlı restorasyon projeleri için talep ettiklerini açıkladı.

Açıklamada, ''Belediyenin defalarca uğraşmasına rağmen bina bir mülteci faydalanıcısına kiralandığı için bu mümkün olmadı. Son zamanlarda Belediye, mülke ilişkin bu taahhüdün kaldırıldığını tespit ettikten sonra, 2023 yılının ortasında yeniden imtiyaz başvurusunda bulundu. 4 Mayıs 2024 tarihinde Kıbrıs Türk Mülk Yönetim Servisi, talebinin karşılanamayacağını Belediye'ye bildirdi." denildi.

CAMİYE SALDIRMIŞLARDI

Limasol'daki Arnavut Camii, duvarlarına yazılar yazılarak saldırı düzenlendi. Saldırıyı kınayan Dışişleri Bakanlığı, Rum Yönetimi’nin camilere yapılan saldırıları cezasız bırakarak, bu tür suçların tekrarlanmasına zemin hazırladığına dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar