Limasol'da İsrail protesto edildi

4 Şubat 2024

Güncelleme: 5 Şubat 2024

A
A

Limasol'da, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı şiddeti ve çocukların yaşadığı zorlukları hatırlamak için protesto düzenlendi. Protestocular, Gazze'deki insan hakları ihlallerine ve Filistinli mültecilere yardım edilmesi çağrısında bulundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Limasol'da Filistin yanlısı bir protesto gerçekleşti.

Aktivistler, Gazze'de öldürülen Filistinli çocukların kimliklerini taşıyan posterler asarak, pankartlara destek mesajları yazdı.

Molos sahil şeridinde yapılan etkinlik, Gazze'deki çocukların durumuna dikkat çekti.

Protestocular, Gazze'deki soykırımı ve şiddeti kınayarak, dünya liderlerini harekete geçmeye çağırdı. Birçok kişi, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı şiddeti ve çocukların yaşadığı zorlukları hatırlamaya teşvik edildi.

Gazze'deki insan hakları ihlallerine ve Filistinli mültecilere yardım edilmesi çağrısında bulunuldu.

Protesto, İngiltere'nin üçüncü kez Kıbrıs'taki Akrotiri hava üssünü, Yemen'i bombalamak için  kullanmasından birkaç saat sonra gerçekleşti.

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 27 bin 365 Filistinli öldürüldü, 66 bin 630 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ise 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 381 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'de öldürülen Filistinli çocukların kimliklerini taşıyan posterler - Görsel: Rony Junior El Daccache

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar