LGBTQİ örgütleri Gazze'de yaşanan insanlık dramına kınama

17 Kasım 2023

A
A

Queer Collective, Kuir Kıbrıs Derneği ve Accept LGBTİ Kıbrıs üyeleri, Gazze'deki toplumla dayanışma içinde olmaya çağırısı yaparak, Rum Yönetimi'nin BM Genel Kurulu'ndaki çekimser tutumunu eleştirdi.

ZgotmplZ

Queer Collective, Kuir Kıbrıs Derneği ve Accept LGBTİ Kıbrıs üyeleri Gazze'de devam eden insan hakları ihlallerini ve Uluslararası İnsani Hukuk ihlallerini kınadı.

İsrail bugüne kadar sivil gözetmeksizin 12 binden fazla kişiyi öldürürken, bu saldırılarda hastaneleri de bombaladı.

Üç örgüt tarafından yapılan ortak açıklamada, LGBTQI+ hakları, sosyal adalet ve insan özgürlükleri savunucuları olarak Filistinlilerin kendi kaderini tayin etme hakkına duyulan dayanışma vurgulandı.

Açıklamada, Gazze'deki kötüleşen durumun acil müdahale gerektiren boyutlara ulaştığı, orantısız güç kullanımının ve sivillerin yerinden edilmesinin derin kaygıyla karşılandığı belirtildi. 

Ayrıca, adanın her iki tarafındaki yetkililerin tepkilerinden derin üzüntü duyulduğu ve Rum Yönetimi'nin BM Genel Kurulu'ndaki çekimser tutumunun eleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıslı üyelerini acil çözümü savunmaya ve Gazze'deki toplumla dayanışma içinde olmaya çağırdıkları belirtilmiştir. Uluslararası toplumun krize çözüm bulmak ve herkes için insan haklarını güvence altına almak için acil adımlar atması gerektiği vurgulanarak, Gazze'deki LGBTQI+ üyeleri de dahil olmak üzere tüm bireylerin haklarına saygı gösteren bir çözüm çağrısı yapıldı.

Açıklamada, ILGA Avrupa ve IGLYO gibi örgütleri endişeleri dile getirmeye ve siyasi liderlere baskı yapmak için platformlarını kullanmaya çağırdıkları ifade edilmiştir. Filistin davasını destekleyen ekipleri, kuruluşları ve kolektifleri her türlü ayrımcılığa karşı durmaya çağırmışlardır. Son olarak, barışı teşvik etmenin önemine vurgu yaparak, ayrımcılık ve şiddete karşı mücadelede seslerini yükseltme taahhüdünde bulunuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar