Leyen'in adaylığı Rum liderlerin arasını açtı

21 Şubat 2024

Güncelleme: 21 Şubat 2024

A
A

Ursula von der Leyen'in AB Komisyonu Başkanlığı iği için yeniden aday olacağını açıklaması, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile Meclis Başkanı Annita Dimitriu arasında Rum siyasiler arasında fikir ayrılığına neden oldu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Alman siyasetçi Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı için ikinci dönem için aday olacağını açıkladı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) Genel Başkanı Friedrich Merz ile 19 Şubat'ta ortak bir basın toplantısında duyurulan bu karar, Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra AB Komisyonu Başkanlığı için yapılacak atamalarla ilgili bir stratejik adım olarak değerlendiriliyor.

Von der Leyen'in adaylığı, Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) Mart ayında yapılacak genel kurulunda resmen onaylanması bekleniyor. Von der Leyen, pandemi dönemindeki performansı ve Avrupa için güvenlik ve refahın korunması gibi önemli konulara odaklanacaklarını belirtti. Avrupa Parlamentosu seçimleri 9 Haziran'da gerçekleşecek.

RUM SİYASETİNDE AYRIŞMAYA NEDEN OLDU

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ve Meclis Başkanı Annita Dimitriu arasında, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ikinci kez aday gösterilmesi konusunda bir fikir ayrılığı yaşanıyor.

Annita Dimitriu'nun başkanlığını yaptığı DİSİ, von der Leyen'in adaylığını desteklerken, Hristodulidis'in tutumu belirsiz.

Mart ayında yapılacak Avrupa Halk Partisi toplantısında bu konunun ele alınması bekleniyor.

Rum Başkanlık Sarayı ile DİSİ arasındaki anlaşmazlık, Dimitriu'nun Avrupa Halk Partisi'nin (AHP) toplantılarına katılmama kararı ve Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis'in von der Leyen'in adaylığını destekleyen açıklamalarıyla daha da derinleşti.

Hristodulidis'in DİSİ ile bu konuyu görüşüp görüşmeyeceği belirsizliğini korurken, Letimbiotis, Hristodulidis'in her zaman olduğu gibi görüşlerini Avrupa Halk Partisi'nde dile getireceğini ifade etti.

Rum yönetimi, ulusal meselelerde AB düzeyinde tüm siyasi güçlerle tam bir istişare içinde hareket ediyordu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar