Lefkoşa'nın alt yapısı için 9 ihale tamamlandı

1 Şubat 2024

A
A

Lefkoşa Türk Belediyesi, Türkiye tarafından finanse edilen 87 milyon TL yatırım bedeline sahip Ortaköy Altyapı Geliştirme Projesi için 9 ayrı ihaleyi tamamladı. Projede, kaldırım, yeşil alan, su şebekesi, kanalizasyon gibi çalışmalar yer alıyor.

ZgotmplZ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi (KEİ) tarafından finanse edilen ve 87 milyon TL yatırım bedeline sahip Ortaköy Altyapı Geliştirme Projesi için ihale sürecini tamamladı.

9 ihaleden oluşan toplu imza töreninde, ihaleleri kazanan şirketler Necat & Zorlu Ltd, Eurowater Treatment & Pool Systems, Hakkı Talhaoğlu Elek. Müt., Gür-So Technical Ltd, Ali Peker Parke Büz İşletmeleri, Siba İthalat İhracat Ltd ve Gerçek İnşaat yetkilileri yer aldı.

Bu projelerle Lefkoşa'nın altyapısının güçlendirilmesi ve şehirdeki yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında yapılacak işler şöyle:

  • Toplam 5.3 kilometrelik alanda 600'den fazla hane ana kanalizasyon sistemine bağlanacak. Ortaköy bölgesindeki kanalizasyona bağlanmamış 2 bölge sorunu çözecek.

  • 1.1 km'lik yağmur suyu drenajı ve kaldırım çalışmaları yapılacak.

  • Başbakanlık Işıkları'ndan Dereboyu'na kadar olan alanda 5.300 metrekarelik yeni kaldırım yapılacak.

  • Altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarına geçilecek. Mehmet Akif Caddesi'nin çehresi değişecek, kamusal alanlar genişleyecek ve yeni yeşil alanlar oluşturulacak.

  •  6.7 km’lik bir yenilemeyi kapsayan proje içerisinde bir de yeni pompa istasyonu yer alıyor. Proje kapsamında Ortaköy’de askeri bölgede kalan ve eskimiş olan ana su hattının taşınacak ve yenilenecek.

  • Kumsal, Köşklüçiftlik ile Ortaköy hattını besleyen 50 yıllık şebekenin tamamen yenilenmesi ile yapılacak yeni su şebekesi sayesinde de Kermiya bölgesine yüksek basınçlı ve yeterli temiz suyun temini sağlanacak

  • Yeni açılan şehit çocuğu arsalarına ulaştırılacak su ile ilgili altyapı çalışmaları tamamlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar