Lefkoşa, Lefke ve Lapta'nın bazı bölgelerinde kesintiye gidilecek

27 Temmuz 2022

Güncelleme: 27 Temmuz 2022

A
A

Lefkoşa ve Lapta bölgesinde 6, Lefke'de ise 3 saat sürecek planlı kesintiler yapılacak.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), bugün bazı bölgelerde elektrik kesintileri yapılacağını duyurdu.

Lapta bölgesinde, orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak bakım onarım çalışması nedeniyle 6 saat boyunca elektrik verilemeyecek. Kesinti 09.00 ile yaklaşık 15.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Kesintiden Lapta Sahil Yürüyüş Yolu Santa Fe Sitesi, Açelya Sokak ve Cennetkuşu Sokak bölgesi etkilenecek.

Lefkoşa'nın bazı bölgelerindeki kesinti de 6 saat sürecek. Orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak proje çalışması nedeniyle; 09.00 ile yaklaşık 15.00 saatleri arasında, Değirmenlik Ağıllar Bölgesi, Değirmenlik Kırsal Kesim Arsaları, Alaminyo Şehitliği, Alaminyo Şehitliği ile Başpınar arası kalan bölge ve Başpınar bölgelerine elektrik verilemeyecek.

Kıb-Tek, Lefke bölgesinde ise, Yukarı Cengizköy, Yeşilyurt ve bölgedeki su motorları, Doğancı ve bölgedeki su motorları, Taşpınar ve bölgedeki tesis ve su motorları, Fikri Orakçıoğlu Koruluğu ve civarına da 3 saat elektrik verilemeyeceğini duyurdu. Orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak proje çalışması nedeniyle yapılacak kesinti, 10.00-13.00 saatleri arasında olacak.

Açıklamada, "Elektrik enerjisi, çalışmaların seyrine göre belirtilen saatten daha erken veya geç verilebileceğinden, şebekede her an elektrik enerjisi varmış gibi davranılması önemle duyurulur. Bölge halkının mağduriyet yaşamaması adına gerekli tedbirleri almasını rica eder, verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz." denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar