Lazerle dövme silerken müşterisinin elini yaktı

Kamalı Haber, 9 Mart 2024

A
A

Yetkisi olmadığı halde lazerle dövme silme işlemi yaparken müşterisinin elinin yanmasına neden olan zanlı, üç gün tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “Vahim Zarar, Tabibler Birliği Yasasına Aykırı Hareket ve İhmalkâr Eylemde Bulunmak” suçlarından tutuklanan zanlı A.G. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili bulguları aktaran polis, zanlı A.G.’nin 2023 yılı Kasım ayı ve 4 Mart 2024 tarihinde Lefkoşa’da Feride Hikmet Sokak üzerinde kendisine ait iş yerinde, müşteri olarak gelen G.A’nın sağ el bileği üzerinde bulunan dövmeyi silmek için tabip olmadığı ve yetkisi bulunmadığı halde hekim gibi laser cihazı ile işlem yaptığını ve Tabipler Birliği Yasasına aykırı harekette bulunduğunu söyledi.

DOKTORLARIN KULLANABİLDİĞİ CİHAZ İLE MÜŞTERİNİN ELİNİ YAKTI

Polis akabinde yapılan işlem sonucunda müşterinin sağ el bileği üzerinde ikinci derecede yanık oluşmasına ve vücut bütünlüğünün bozulmasına sebep olup vahim zarara uğratarak, sorumlu olduğu bir makineden gelmesi muhtemel bir tehlikeye karşı gereken önleyici tedbirleri almayı ihmal ederek ihmalkâr eylemde bulunduğunu mahkemeye aktardı. 

Soruşturma kapsamında Tabipler Birliği'nden alınan görüş uyarınca, söz konusu cihazı kullanma yetkisinin tabip olanlara verildiğini belirten polis, ayrıca söz konusu cihazın kontrolünde ülkeye girebilmesi için kendilerinden onay alındığına dair kaydının bulunmadığını, bu konunun da araştırılacağını aktardı. 

Yargıç, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar