Lapta'da balık festivali: Engellilere yer yapılacak...

31 Mart 2024

Güncelleme: 31 Mart 2024

A
A

Lapta Alsancak Karşıyaka Balıkçılar Birliği'nin düzenlediği İzmarit Balığı Festivali'ni üçüncü kez gerçekleştirdi. Tatar'ın da katıldığı festivalin geliri, engelli vatandaşların balık avlayabilecekleri bir alan oluşturmak için kullanılacak.

ZgotmplZ

Festival, Lapta Balıkçı Limanı'nda Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi ve bölge esnafının katkılarıyla düzenlendi. Festivalin geliri, Lapta Balıkçı Barınağı'nın batı kısmında engelli vatandaşların rahatça denize ulaşarak balık avlayabilecekleri bir alan oluşturmak için kullanılacak.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılarak vatandaşlarla bir araya geldi ve projenin detayları hakkında bilgi aldı. Tatar, konuşmasında balıkçılığın ülke ekonomisi için önemini vurgulayarak, balıkçılık faaliyetlerinin daha verimli hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Lapta Alsancak Karşıyaka Balıkçılar Birliği Başkanı Ertunç Birinci, festivalin bu yıl engelsiz balık avlama yeri projesi için düzenlendiğini belirtti. Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser ise, projenin engelsiz yaşam adına büyük anlam taşıdığını vurgulayarak, belediye olarak desteklerini sunduklarını dile getirdi. Ataser, Lapta Balıkçı Barınağı'nın yenilenmesi gerektiğini ve hükümetin hazırlayacağı projelere katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Etkinliğe katılanlar, izmarit balığı yeme fırsatı buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar