"Kuzudaki fiyat sınırlamasına uymayanları şikayet edin..." Amcaoğlu'ndan mesaj var...

5 Nisan 2024

A
A

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, kuzu etinde tavan fiyat uygulamasının denetimlerinin hafta sonu da devam edeceğini belirterek, vatandaştan karara uymayanları şikayet etmelerini istedi. sürece destek veren tüm paydaşlara da teşekkür etti.

ZgotmplZ

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, vatandaşın kuzu etine ulaşabilmesi için gayret gösteren, kuzu etinde tavan fiyat uygulamasına destek veren Kasaplar Birliği ile üyelerine, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile üyelerine teşekkür etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Amcaoğlu şunları söyledi:

“Özellikle bazı kasaplarımızın, kilo başına 550 TL’lik tavan fiyat uygulamasından rahatsız oldukları yönünde medyada haberler gördük. Bu kararın, çok kolay alındığını söylemek doğru olmaz. Bu noktada Kasaplar Birliği ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yönetici ve üyelerine; anlayış gösterip, hükümetimizin kararı doğrultusunda çaba sarf eden başta kasaplarımız olmak üzere, tüm paydaşlara teşekkür ederiz…”

FİYAT DENETİMLERİ SÜRECEK

Amcaoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ekiplerinin bugünden itibaren, et fiyatları ile ilgili denetimlere başladığını, 10 ayrı ekibin denetimlerini hafta sonu da sürdüreceğini kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, vatandaşların, fiyat sınırlamasına uymayan kasap, market, şarküteri ve benzeri işletmelerle ilgili şikayetlerini 171 numaralı telefon numarasından Tüketici Şikayet Hattı’na bildirebileceğini hatırlatırken, mesai saatleri dışında, aynı telefona mesaj bırakabileceklerini duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar