Kuzey Kıbrıs'ın kültür atlası çıkarılıyor: Projede neler olacak?

4 Ağustos 2022

A
A

3 dairenin iş birliğinde “Kuzey Kıbrıs’ın Kültür Atlasının Oluşturulması Projesi” geliştirildi.

ZgotmplZ
Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam ve Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi iş birliğinde "Kuzey Kıbrıs’ın Kültür Atlasının Oluşturulması Projesi" geliştirildi.

KKTC Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam ile Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu bugün, ülkenin etnografik, arkeolojik, antropolojik ve benzeri değerlerinin coğrafik bazda tespit edilmesi amacıyla birlikte geliştirdikleri proje hakkında bir toplantıda bir araya geldi.

PROJEDE NELER OLACAK?

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, proje kapsamında ülkenin kültürel değerlerinin hangi bölgeden çıktığının, ilk nerede yapıldığının belirleneceğini, böylelikle yöresel tescillerinin yapılarak telif haklarının da korunmasının sağlanacağını ifade etti.

Gelecek nesiller için kültürün kayıt altına alınmasının önemini vurgulayan Zaimağaoğlu, proje sonuçlarının dijital ortamlarda da paylaşılacağına vurgu yaptı.

Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi Müdürü Ejdan Sadrazam da, akademik çevrelerle yapılacak çalışmalar sonucunda, sahada görev yapacak uzmanlarla birlikte hayata geçirecekleri projeden, yerel değerlerin korunarak gelecek nesillere aktarılacak şekilde kayıt altına alınması kadar tanıtılmasının ve turistik anlamda faydalanılmasının da mümkün olacağına dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar