KTAMS, "sağlık hizmetlerinin kalitesi" konusunda Bakan'dan farklı düşünüyor

26 Nisan 2024

Güncelleme: 26 Nisan 2024

A
A

KTAMS Başkanı Bengihan, sağlık hizmetlerinin kalitesinin düştüğünü belirterek, Sağlık Bakanı'nın aksi yöndeki açıklamalarını eleştirdi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), anayasal bir hak olan ve kamusal hizmetler içinde çok önemli yeri olan sağlık hizmetlerinin kalitesinin günden güne düştüğünü kaydetti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan'ın imzasıyla yayımlanan bildiride, sendikanın, halkın ve sağlık çalışanları açısından sağlık hizmetlerinin taşıdığı önemin bilincinde olduğunu belirtilerek, kamusal sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları, var olan eksiklikleri gündeminde tuttuğu, sorunlar ve eksiklikler konusunda Sağlık Bakanlığını uyardığı kaydedildi.

Bengihan, geçtiğimiz hafta 112 Acil Servis'te yaptıkları açıklamada, Sağlık Bakanının icraatlarının kamu yararını gözetmediğini ifade ettiklerini belirttiği bildirisinde şunları kaydetti:

"Sağlık hizmetlerinin en önemli görev yerlerinden biri olan ve büyük bir risk altında çalışılan 112 Hızır Servisinde uzun bir süreden beri var olan sorunlara dikkat çekmek için sendikamız bir hafta önce Servis önünde basın açıklaması yaparak personel eksikliğine, özellikle deneyimli, eğitimli  ambulans şoförü ve paramedik personel ihtiyacına dikkat çekerek, Sağlık Bakanının kamu yararını gözetmeyen icraatlarını protesto etmişti. 

Ne acı bir tesadüftür ki bugün gazetelerde, Sağlık Bakanının “Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırıldığı” yönündeki açıklamasının yanında 112 Hızır Servise bağlı bir ambulansın kaza yaptığı ve ikisi hemşire olmak üzere üç kişinin yaralandığı haberini üzülerek okuduk.

Sağlık Bakanı Sn. Hakan Dinçyürek’i bir kez daha uyarmak isteriz ki insan hayatı hafife alınmayacak, ihmale gelmeyecek kadar ağır bir sorumluluktur. Kendisini taşıdığı sorumluluğun bilincine varmaya davet ediyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar