KTAMS Başkanı Arıklı'yı suçlayarak, sorunlar için defalarca eylem yaptıklarını hatırlattı

1 Aralık 2023

A
A

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın Ercan Havalimanı'nda yaşanan sorunlarla ilgili çalışanları suçlamasını kınayarak, sorunlarla ilgili defalarca eylem yaptıklarını söyledi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın Ercan Havalimanı'nda yaşanan sorunlar konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Elektrik kesintisi sonrası jeneratörlerin de devreye girmediği Ercan Havalimanı'nda öğlen saatlerinde uçuşlar durdu. Arıklı, "Teknik arıza mı, insan eliyle yapılan sabotaj mı? Araştıracağız." ifadelerini kullanmıştı.

Bengihan, Bakan Arıklı'nın çalışanları sorumlu tutmasını ve hatta sabotaj yaptığı yönünde açıklamalarını kınadıklarını belirtti.

Sendika başkanı, daha önce havalimanındaki sorunlara dikkat çektiklerini ve yetkilileri uyardıklarını ifade ederek, Bakan Arıklı'nın sorumluluktan kaçtığını iddia etti. Ercan Havalimanı'nda yaşanan aksamaların ardında teknik sorunlar ve mevzuata uygun işlemlerin yapılmaması gibi faktörlerin olduğunu vurgulayan Bengihan, sorunların giderilmesi için yapılan uyarılara rağmen gerekli adımların atılmadığını savundu.

KTAMS Başkanı terminal binasının ve pistinin teknik altyapısının tamamlanmadığına ve mevzuata uygun gerekli işlemlerin yapılmadığına dikkat çekmek ve olası tehlikeler konusunda yetkilileri uyarmak amacıyla Sivil Havacılık Dairesi’nde örgütlü sendikalar olarak defalarca eylemler yaptıklarını söyledi.

29 Kasım Çarşamba günü hava trafik merkezinde yaşanan aksamalar nedeniyle jeneratör senkron panosunda bulunan kesiciler arızalı olduğu için jeneratörlerin devreye girmediğini belirten Bengihan, “Defalarca yapılan uyarılara ve UPS Aküleri ile iki adet jeneratör kesici talep edilmesine rağmen sorunların giderilmesi için gereği yapılmamıştır. Ayrıca, 2018 yılından beri SMART sisteminin modernize edilmesi gerektiği defalarca bildirilmiş olmasına rağmen bu hususta da bir adım atılmamıştır” dedi.

Bengihan, yaşanan sorunların sorumlusu olarak, “sorunlar karşısında sorumluluktan kaçarak çalışanları suçlayan Erhan Arıklı’nın sorumlu olduğunu” ileri sürdü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar