Kolombiyalı temsilci adayına Rumlardan onay geldi, sıra KKTC'de...

6 Aralık 2023

A
A

Rum yönetimi, Guterres'in Kıbrıs temsilcisi için önerdiği Kolombiya’nın eski Dışişleri Bakanı Maria Holguin Cuellar'a onay verdi. Rumlar, KKTC'nin kararını bekliyor.

ZgotmplZ
Kolombiya’nın eski Dışişleri Bakanı Maria Holguin Cuellar (solda), Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres

Kolombiya’nın eski Dışişleri Bakanı Maria Holguin Cuellar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs temsilcisi olmaya hazırlanıyor.

Rum yönetiminin Cuellar ismine onay verdiği ve onayını BM’ye bu sabah ilettiği bildirildi.

Rum radyosunun haberine göre, Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis, BM Genel Sekreterinin Cuellar'ı temsilci olarak atamasına onay verdiklerini, belirtti.

Letimbiotis, Kıbrıs Türk tarafının da onay vermesini umduklarını söyledi.

Cuellar'a KKTC'den de onay çıkarsa, Kıbrıs konusunda uzlaşılmış çerçeve içerisinde ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun müzakerelerin yeniden başlama perspektiflerini araştıracak.

Rum tarafının, Kıbrıs sorununa sürdürülebilir ve kesin bir çözüm hedefiyle müzakerelere, koptuğu yerden yeniden başlamaya hazır ve siyasi iradeye sahip olduğunu öne süren Rum Sözcü Letimbiotis “Siyasi isteğimiz; eşitliğin güçlü olacağı iki bölgeli iki toplumlu bir federal çözümdür” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye-Yunanistan Yüksek İşbirliği Konseyi toplantısı için yarın Atina’ya gideceğini de hatırlatan Konstantinos Letimbiotis “Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyileşmesi, Kıbrıs sorununa olumlu etki yapabilir. Yunanistan ile Kıbrıs sorununda ilerlemek için her türlü olanağı kullanarak sıkı çalışıyoruz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar