KKTC'ye gelen Cevdet Yılmaz'dan önemli açıklamalar

14 Kasım 2023

Güncelleme: 15 Kasım 2023

A
A

KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümü kutlamaları için ülkeye gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı, Başbakan Ünal Üstel Karşıladı. Üstel ile Yılmaz, Ercan'da açıklamalarda bulundu.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcisi Bekir Bozdağ, KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere ülkeye geldi.

Cevdet Yılmaz ile Başbakan Ünal Üstel ortak basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Lefkoşa'ya geldi.

YILMAZ: NİCE 40 VE 100 YILLARA...

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “40 yıl önce esarete hayır diyen kardeşlerimiz özgür ve bağımsız KKTC’yi kurdular. Nice 40 ve 100 yıllara'' ifadelerini kullanması dikkat çekti.

 Kıbrıs meselesinin çözümü için eşit uluslararası statünün beyan edilmesi gerektiğine de değinen Yılmaz, “Tüm taraflar adanın gerçeklerini esas almalı, tüm tarafları KKTC’yi tanımaya çağırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüz yılına girdi. Buna Türkiye yüzyılı diyoruz. Ortak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz, yeni projelerle yolumuza devam edeceğiz. Mali İş Birliği kapsamında da birçok konu var. Nasıl ki geçmişte denizin altından su getirdiysek Türkiye’deki elektrik sistemini KKTC’ye getireceğiz.” dedi.

Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin parlayan yıldızı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 40. yıldönümü kutlamalarına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldik. Bundan 40 yıl önce esarete hayır diyen Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz, egemenliklerine sahip çıkarak özgür ve bağımsız bir KKTC’yi kurmuşlardır. Bu önemli günde tekrar etmek isterim ki, Kıbrıs meselesinin çözümü için öncelikle Kıbrıs Türklerinin özden gelen hakları olan egemen eşitlikleri ve eşit uluslararası statüleri artık kabul ve beyan edilmelidir. Bu doğrultuda, ilgili tüm tarafları Ada’nın gerçeklerini esas alarak Kıbrıs Türklerinin bu haklarını tescil etmeye ve KKTC’yi tanımaya çağırıyoruz.

Ziyaretim vesilesiyle ayrıca KKTC makamları ile ülkelerimiz arasındaki yakın ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla karşılıklı görüş alışverişi gerçekleştireceğiz.     Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin refah ve huzuru için KKTC’deki ilgili tüm makamlarla ortak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.  

Anavatan ve garantör ülke olarak, Kıbrıs Türkü’nün müreffeh bir geleceğe doğru attığı kararlı adımları destekleyeceğimizi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvence kaynağı olmaya daima devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 40. yıldönümünü yürekten kutluyor bu uğurda destansı bir mücadele ortaya koyan Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekâtı kahramanları başta olmak üzere tüm dava erlerini rahmetle ve şükranla anıyorum.''

ÜSTEL'DEN TEŞEKKÜR

Başbakan Ünal Üstel ise yaptığı konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti'nin sayesinde, gelecekte de tek yürek olarak KKTC’nin hak ettiği yere taşınacağını'' söyledi.

Üstel, “Kuruluşumuzun 40’ıncı yılında bizi yalnız bırakmayan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar