KKTC'nin de katıldığı Azerbaycan'daki forumda, tarım sektöründeki deneyimler paylaşıldı

2 Nisan 2024

Güncelleme: 2 Nisan 2024

A
A

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Azerbaycan’ın Guba şehrinde, tarım sektörü ile ilgili fırsat ve zorlukları kapsayan birçok konunun ele alındığı foruma katıldı.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Azerbaycan’ın Guba şehrinde düzenlenen “3'üncü Tarımsal İşletme Forumu”nda temsil edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre forum, Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Azerbaycan Temsilciliği tarafından düzenlendi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Bakanlık Müdürü Reşat Değirmenci de forumda, “Kıbrıs’ta Kooperatifçiliğin Dünü-Bugünü ve Kadınların Kooperatifleşmedeki Önemi” konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Uluslararası ve yerel düzeydeki deneyimleri tartışmak üzere paydaşların bir araya getirildiği forumda, tarım sektörü ile ilgili fırsat ve zorlukları kapsayan aşağıdaki birçok kritik konu ele alındı:

"İklim direnci, yeşil finansmana kaynak sağlanması, sübvansiyonlu tarımsal finansman, özel sektör finansmanına ve hükümetin risk azaltma araçlarına dayalı kamu-özel sektör ortaklıkları, tarım sektörünün büyümesinde tarım kooperatiflerinin rolü."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar