''Kıbrıs'taki iddialar son derece tehlikeli, 2,5 yılda 7 bin yabancıya mal satıldı''

27 Kasım 2023

Güncelleme: 13 Aralık 2023

A
A

Yabancılara yapılan mal satışlarıyla ilgili Hakan Fidan'ın açıklamalarının ardından konu daha da derinlemesine irdeleniyor. İyi Parti Sözcüsü, KKTC Resmi Gazete'yi referans göstererek 2,5 yılda 7 bin yabancının taşınmaz edindiğine işaret etti.

ZgotmplZ
Görsel: MYK Haber

Haber Merkezi

Kuzey Kıbrıs'ta özellikle İsrail'in Filistinlilere karşı soykırıma varan tutumu nedeniyle yeniden gündeme gelen ''Mülkiyet'', ''yabancılara mal satışı'' ''Yahudi din insanlarının çalışmaları gibi...'' konular tartışılmaya devam ediliyor.

Yabancılara mal satışıyla en net ve resmi açıklamayı 22 Kasım tarihinde Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaptı.

 Fidan, ''2000 ile 2023 yılları arasında İsrail vatandaşlarının, 200'den fazla emlak alımı yaparak, tüm ülkeler arasında 12. sırada'' olduğunu açıkladı.

Hakan Fidan yine bu konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde TBMM'de yaptığı konuşmada ''KKTC Bakanlar Kurulu'nun karar almasını bekliyoruz'' ifadelerini kullanmıştı.

Fidan'ın açıklamaları tartışılmaya devam edilirken, bu konularla ilgili önlem alacaklarını açıklayan KKTC Hükümeti'nden henüz resmi bir veri paylaşılmadı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

İYİ Parti Sözcüsü  Kürşad Zorlu KKTC'de yabancıların mülk edinmesi konusunun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gündeme geldiğini belirterek ''iddialar gelecek adına son derece tehlikelidir'' dedi

İyi Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Zorlu, KKTC'de yabancılara mal satılmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı.:

"Bu hususta Dışişleri Bakanlığı, KKTC'de yabancıların mülk edinmesinin takibinin yapıldığını beyan etmiş olsa da KKTC'de yabancıların mülk edinmesi konusunu endişeyle takip ediyoruz. Özellikle İsraillilerin KKTC kanunlarının; yabancıya yapılan taşınmaz satışının tapu kaydına geçirilmesini düzenleyen hükümlerinin etrafından dolanmak suretiyle mülk edindiği yönündeki iddialar gelecek adına son derece tehlikelidir. Nitekim, KKTC'de Resmi Gazete'de yayımlanan verilere göre 2021'in Ocak ayı ile 2023'ün Ağustos'u arasında yaklaşık 7 bin yabancının taşınmaz edindiğini görüyoruz. Bu veriler ise gerek yüz ölçümü gerekse nüfus bakımından bir ada ülkesi olan KKTC'de güvenlik zafiyeti yaratabilecek boyuta gelmiştir."

UBPLİ VEKİLE KENDİ PARTİSİ DUYARSIZ KALDI

Ayrıca UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, Girne'de bulunan Yahudi örgütü Chabat ile ilgili MYK Haber'e açıklama yaparak, "Haham mal alımı için teşvik ediyor, büyük miktarda mal alıyorlar, bu merkez kapatılmalı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı da dahil, bir çok kişiye ulaşmak istedim, fakat duyarsız kaldılar'' açıklamasını yapmıştı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar