Keçeciliğin Yeniden Doğuşu: Kadınlara ekonomik fırsatlar sunacak

8 Mart 2024

A
A

"Kuzey Kıbrıs’ta Keçeciliğin Yeniden Doğuşu” Projesi kapsamında MEB ile Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi arasında protokol imzalandı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar'ın öncülüğünde yürütülen “Kuzey Kıbrıs’ta Keçeciliğin Yeniden Doğuşu” Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. 
 
Protokole, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın imza koydu.

PROJENİN AMACI 

Hayata geçirilen proje ile keçi ve koyun yünlerinden keçe oluşumunun sağlanması, elde edilen keçeler ile Kıbrıs'a özgü endemik bitkiler, desenler ve motifler kullanılarak ürün oluşturulması ve üretim yapacak olan gençlere ve kadınlara ekonomik kazanımlar sağlaması hedefleniyor. 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin Kuzey Kıbrıs'ta keçeciliğin yeniden doğuşunu sağlayacak önemli bir adım olduğunu vurguladı. 

Bu projeyle keçi ve koyun yünlerinden keçe üretiminin desteklenmesi ve bu keçelerle özgün ürünler tasarlanmasının yanı sıra gençlere ve kadınlara ekonomik fırsatlar sunulmasının hedeflendiğini belirten Çavuşoğlu, keçeciliğin yeniden canlanması ile birlikte bölge ekonomisine destekte bulunacaklarını da sözlerine ekledi. 

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ise bölgedeki kadınları destekleme, kendi üretimlerini pazarlayabilecekleri ve kendi ekonomilerine katkı sağlayacağı bir ortam yaratma düşüncesiyle projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 
 
Tuğlu, "bu ürünleri bölgedeki kadınlarımız üretecek, biz de onlara bir pazar alanı sağlayarak ürünlerin satışı için konusunda kadınlarımıza destek sağlamış olacağız.” dedi. 

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın da, "Bu proje ile hem öğretmenlerimizin gelişimine katkı konulacak, hem de ülkemizde ham maddesi bol miktarda ve atıl durumda bulunan keçenin oluşumu sağlanarak, Kıbrıs motifli birçok ürün tasarlanarak üretilen bu ürünler için yeni bir pazar oluşturulacak.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler ve Sosyal Politikalar Danışmanı Aydan Başkurt ise, pilot bölge olarak Karpaz bölgesinde başlayacak olan projenin, kadınların ekonomik olarak güçlenmeleri ve kendi ekonomilerine katkıda bulunmaları açısından da çok anlamlı olacağına dikkat çekerek, hayırlı olmasını temenni etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar