Karşıyaka'daki korku filmi gibi iki soygunun zanlıları cezaevini boyladı

Kamalı Haber, 29 Şubat 2024

Güncelleme: 29 Şubat 2024

A
A

Karşıyaka'da girdikleri iki evi soyan ve ev sakinlerini darp eden iki zanlı cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’nin Karşıyaka bölgesinde iki eve girerek soygun gerçekleştirilen ve ev sahiplerine dehşeti yaşatan zanlılar Y.R.A. ve E.K. bugün Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Polisin anlatımına göre o gece şunlar yaşandı:

"İki zanlı, 17 Şubat günü gece yarısı, Karşıyaka Üç Oluk Sokak üzerinde bulunan ve inşaatları henüz tamamlanmamış evlerden birinde kalan 56 yaşındaki C.G.’nin (E) evine, yatak odası balkonunun kapısından girdi.

C.G.'yi bıçakla korkutan ve ciddi şekilde darp eden zanlılar, ardından kemer ile ellerini bağlayıp iki cep telefonunu, 4 bin 900 TL, 400 dolar nakit para ile iki çift çorap ve iki atleti çaldı. Bir cep telefonunu da yere atıp kırdı.

Daha sonra C.G.’yi elleri bağlı şekilde yanlarına alan iki zanlı, bu kez yan taraftaki Bangladeş uyruklu 41 yaşındaki G.H. (E) ile 29 yaşındaki M.A.R.’nin (E-29/Bangladeş) kaldıkları eve, oturma odasının kilitli olmayan kapısından girdi.

Bu iki şahsı da bıçakla korkutup, ciddi şekilde darp eden zanlılar, ardından yanlarında götürdükleri C.G.’ye, ellerini ve ayaklarını çarşaf bezlerle bağlattı.

İki şahsı daha sonra banyoya kilitleyen zanlılar, ev sakinlerinden G.H.’ye ait 3 bin TL, iki pantolon, üç tişört, eski ve yeni Bangladeş pasaportları ile M.A.R.’ye ait 2 bin 900 TL, 20 sterlin, bir cep telefonu, Bangladeş sürüş ehliyeti, kimlik kartı, bir siyah renk sırt çantası, dört pantolon ve üç tişörtü çaldı.

Bangladeşlileri elleri ve ayakları bağlı şekilde banyoda kilitli bırakan ve ardından yanlarındaki C.G. ile birlikte onun evinde geri dönen iki zanlı, saat 05.30'a kadar C.G.'yi bıçakla korkutarak, sırayla uyuduktan sonra evden ayrıldı."

Polis, soruşturma kapsamında zanlıların aynı gün Girne’de tutuklandığını, mağdur üç şahsın da Girne Akçiçek Hastanesi'ne götürerek, ciddi darp raporu aldıklarını bildirdi.

Polis, mağdurların karakolda gördükleri zanlıları teşhis ettiklerini de aktardı.

Zanlılardan Y.R.A.'nın 11 Şubat 2024,  E.K.'nin ise 1 Ekim 2022 tarihinden bu yana KKTC'de ikamet izinsiz kaldıklarının tespit edildiğini de ifade eden polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların ülkede yasal bağları bulunmadığını belirterek, cezaevine gönderilmelerini talep etti. 

Mahkeme, zanlıların 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar