Karakaya, Esendağlı ve Ataoğlu konuştu: İlk yarı gergin geçti!

26 Nisan 2024

Güncelleme: 26 Nisan 2024

A
A

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve Şampiyon Melekler Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, bugünkü duruşmada yaşanan gelişmeleri MYK Haber'e değerlendirdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde İsias davasının ikinci duruşması yapılıyor. İsias Otel'de 72 ölü, 8 yaralı olan ana dosya ile 2 yaralının daha olduğu ek dosya birleştirildi. Duruşmada söz alan tutuklu bulunan tüm sanıklar, savunmalarının geçerli olduğunu söyledi. Ayrıca sanıklar, ek rapor ve Gazi Üniversitesi'nin hazırladığı bilirkişi raporunda aleyhlerine olan konuları kabul etmedi.

Adıyaman'da bulunan MYK Haber ekibi gelişmeleri canlı aktarıyor...

Duruşmaya saat 13.00 sularında ara verildi. Kararın bugün açıklanması bekleniyor

ATAOĞLU, ESENDAĞLI VE KARAKAYA MYK HABER'E DEĞERLENDİRDİ

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve Şampiyon Melekler Derneği Başkanı Ruşen Karakaya karar öncesine kadar yaşanan gelişmeleri MYK Haber'e değerlendirdi.

Fikri Ataoğlu:

''Yargıç bey bugün bir karara varılacağına yönelik bir açıklama yaptı. Ama ondan sonra birçok iddialar ortaya konuldu. Bundan önceki üniversitenin yapmış olduğu iddialara bundan sonra farklı üniversitelerin yapması gereken araştırmalar. Ondan sonra da ortaya konulacak olan nelerse onlara yönelik konuşmalar oldu.''

Esendağlı:

''Geçen defaya nazaran çok hızlı prosedürde ilerlendi. Mahkeme heyeti, oldukça kısıtlı söz hakkı verdi. Dolayısıyla şu ana kadar uzmanların tanık olarak dinlenmesi meselesi vardı. Karşı tarafın ciddi itirazlarına rağmen mahkeme tarafından dinlendi. Savunma avukatlarının beyanının alınması safhasında kırk dakikalık öğle arası verildi. Savunma avukatlarının beyanlarda alındıktan sonra mahkeme ara kararlarını verip dava erteleyecek.''

Karakaya: 

''Biz aileler açısından aslında gergin bir ilk yarı geçirdik diyeyim. Sanık avukatlarının tavırları, aileleri çok rahatsız ediyor.

Sanık avukatlarının konuşmaları, bize olan saygısızlıkları beni çok rahatsız ediyor. Bütün aileleri de aynı şekilde. Mahkeme heyeti hızlı bir şekilde bir gün içerisinde bitirmek istediği için hızlı bir şekilde ilerliyor.

Tanıklarımızı dinledi en azından. Kısa bir süre vermesine rağmen dinledi.

Gerekirse tekrar dinleteceğiz. Gerekirse tekrar anlatacağız. Şimdi içeride bir detay var. Onu da sormak istiyorum. Efe Bozkurt'a bugün sanırım ulaşılamamış. Duruşma da hazır edilemedi.

Müşteki avukatları da tutuklama için evet yakalama kararı talebinde bulundular.

Ona ilişkin bir söylenecek bir şey var. Son dakika herhangi bir dosyaya mazeret sunulmadığı veya burada olmamasıyla ilgili izahatın ne olduğunu, onun avukatı söz aldığında anlayacağız.

Bir tutuklama kararı çıkarılması hem onunla ilgili hem Halil Bağcı'yla ilgili mahkemeye sunuldu.''

 

İSİAS DAVASI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da bulunan Grand İsias Otel’de 35'i Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımındaki Kıbrıslı Türk öğrenciler, öğretmenler ve ailelerden olmak üzere toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede şüphelilerin “bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar cezalandırılmalarını talep etti.

3 Ocak'ta görülen duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Efe Bozkurt, statik proje müellifi Halil Bağcı ve fenni mesul ve statik proje müellifi Erdem Yıldız’ın tutukluluklarının devamına; tutuksuz yargılanan Bilge Açık, Seda Bozkurt Zeren, Şule Bozkurt Özbek, Ulviye Bozkurt, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu’nun ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verdi.

Davanın ikinci duruşması 26 Nisan 2024 Cuma günü yapılmasına karar verdi.

İKİ KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

29 Mart'ta Mahkeme, yapılan tutukluluk incelemesinde otelin sahibi Ahmet Bozkurt’un oğlu Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’nın, yurt dışı yasağı ile adli kontrol şartlarıyla tahliyesine karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar