Kanunsuz silah bulunduran iki Türkmenistanlı'ya 8 gün ek tutukluluk

Kamalı Haber, 8 Mayıs 2024

Güncelleme: 8 Mayıs 2024

A
A

Lefkoşa'daki bir marketin otoparkındaki araçta tabanca ve mermiler bulunan iki Türkmenistanlı'ya, soruşturma kapsamında ek 8 gün tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube ekiplerince yapılan operasyon neticesinde silahla yakalanan Türkmenistanlı B.E. ile B.H. bugün tekrar mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 5 Mayıs'ta saat 01.00 sıralarında Lefkoşa Küçükkaymaklı'da bulunan bir marketin araç park yerinde polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda B.E.’nin kullanımındaki VA 961 plakalı araç içerinde bir adet Sig Sauer marka 9 mm tabanca ve şarjörü içerisinde 4 adet 9 mm canlı mermi tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi. 

Polis, aynı gün mahkemeden temin edilen arama emri ile zanlıların ikametgahlarında yapılan aramalarda kanunsuz herhangi bir şey tespit edilmediğini mahkemeye aktardı. 

Mesele ile ilgili olarak zanlıların kabul niteliğinde gönüllü ifade verdiğini, emare alınan telefon ve silahların data incelemesi ve balistik incelemesinin sürdüğünü belirten polis, ayrıca zanlıların vermiş oldukları ifadeler ışığında mesele ile bağlantıları olabileceği düşünülen dört kişi aleyhinde derdest emri temin edilmiş olup bu kişilerin halen aranmakta olduğunu belirterek, serbest kalmaları durumunda aranmakta olan şahıslara ve alınması gereken ifadelere etki etme olasılığı kuvvetle muhtemel olduğundan soruşturma maksatlı 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç, zanlıların 8 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar