İstanbul'da 16 katlı binada yangın: 29 kişi hayatını kaybetti

2 Nisan 2024

Güncelleme: 3 Nisan 2024

A
A

İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı binanın altındaki gece kulübünde yangın çıktı. Tadilat yapıldığı öne sürülen mekan bir anda alev topuna döndü. Yangında 29 kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

ZgotmplZ

İstanbul'un Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe'de bulunan binada yangın çıktı.

Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürüldü.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 12.47’de binanın eksi 1 ve eksi 2'nci katlarında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat kaynaklı yangın çıktığı belirtildi.

Yangında 29 kişi öldü,  ağır yaralanan bir kişinin ise tedavisi sürüyor.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekiplerce, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43) ve mobilyacı E.E. (40) gözaltına alındı.

Yapılan çalışmada, İ.Ş, Ş.Ş. ve E.E'nin "kasten yaralama", S.A'nın "cinsel taciz", A.A.P'nin ise "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "kasten yaralama" suçlarından kayıtları olduğu belirlendi.

5 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yangını araştırmak üzere, 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirilmiş olup İstanbul Bölge Müdürümüz olay yerine hareket etmiştir. Bakanlık olarak süreci yakından takip ediyoruz” denildi.

TADİLATTAYDI

Kapasitesinin bin 400 kişi olduğu ve haftada 5 bin kişiye hizmet verebildiği öğrenilen gece kulübünün, son etkinliği 9 Mart tarihinde düzenlendi. Etkinliğin ardından tatile girerek tadilata başladı. İlk ruhsat tarihi 1987 olan kulübün eski bir yapının alt katında hizmet veriyor olması sebebiyle süreç içerisinde çok kez tadilat yaptırdığı biliniyor. Bundan önceki son kapsamlı tadilatın ise 2018 yılında yaptırılarak ruhsatının yenilendiği belirlendi. 

 

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

İtfaiye kaynaklarından edinilen bilgiye göre; gece kulübünde, ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmalarında kaynak işlemi yapıldığı sırada yaşanan tüp patlamasıyla elyaf malzemelerin tutuştuğu belirtildi. Mekanın tek kapısı olduğu öğrenilirken içeride mahsur kalanlardan çoğunun dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtildi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar