İsrail'in Hamas'ı avlama tehdidine Türk istihbaratından uyarı: Ciddi sonuçları olur...

4 Aralık 2023

A
A

Türk istihbarat kaynakları, İsrail istihbaratının Hamas'ı Lübnan, Türkiye ve Katar'da "avlayacağını" açıklamasının ardından gerekli uyarıların muhataplara iletilmiş olduğunu ve bu yönde bir tavır almanın ciddi sonuçları olabileceğini bildirdi.

ZgotmplZ
Şin Bet Direktörü Ronen Bar

İsrail'in iç istihbarat teşkilatı Şin Bet Başkanı Ronen Bar'ın, Hamas'ı Lübnan, Türkiye ve Katar'da "avlayacağını" söylemesine Türkiye'den tepki geldi.

Türk istihbarat kaynakları, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasa dışı faaliyetlerde bulunmaya çalışacak hiçbir teşkilatın operasyonlarına izin verilmeyeceğini vurgulayarak, söz konusu istihbarat teşkilatlarının daha önce Türkiye topraklarında benzer faaliyetlerde bulunduğunu hatırlattı.

Anadolu Ajansı'na göre Türk istihbarat kaynakları, İsrail'in açıklamasının ardından muhataplarına gerekli uyarıların yapıldığını ve ters bir tutumun ciddi sonuçları olacağını bildirdi.

Şin Bet Direktörü Ronen Bar'ın, İsrail devlet televizyonu KAN'da yayınlanan bir sesli kayıtta, "Katar, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Hamas liderlerini, yıllar sürse bile öldürmeye kararlı olduklarını" ifade ettiği belirtildi. Ancak, Şin Bet'in konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmaması nedeniyle Bar'ın bu sözlerinin ne zaman ve kime yönelik olduğu bilinmiyor.

Bar'ın ses kaydında, "Kabine bize Hamas'ı ortadan kaldırma hedefi koydu. Bu bizim Münih'imiz. Bunu her yerde yapacağız, Gazze'de, Batı Şeria'da, Lübnan'da, Türkiye'de, Katar'da. Birkaç yıl sürecek ama bunu yapmak için orada olacağız" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Direktörün "Münih" demesi, İsrail'in 1972'de Filistinli Kara Eylül grubunun Münih Olimpiyat Oyunları'na düzenlediği saldırıya verdiği tepkiyi ifade ediyordu.

İsrail, bu saldırıya karşılık olarak birkaç yıl boyunca çeşitli ülkelerde Kara Eylül örgütü mensuplarına yönelik suikast operasyonları düzenledi. 1997'de ise Mossad ajanları, dönemin Hamas lideri Halid Meşal'in Ürdün'de zehirlenmesi girişiminde başarısız oldu. İsrail, Meşal'in hayatını kurtarmak için Ürdün'e bir panzehir vermek zorunda kaldı. İsrail'in o dönemdeki lideri Binyamin Netanyahu idi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar