İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı

21 Kasım 2023

Güncelleme: 22 Kasım 2023

A
A

İsrail ve Hamas, rehineler konusunda uzlaşmaya vardı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, rehinelerin kademeli olarak bırakılacağını ve savaşa devam edeceklerini söyledi.

ZgotmplZ

İsrail ile Hamas arasında beklenen rehine takasına Netanyahu hükümetinden onay çıktı.

İsrail devlet televizyonu, İsrail ordusunun Hamas'la rehine anlaşmasını kabul ettiğini ve güney Gazze'deki operasyonlara hazırlık amacıyla güçlerini yeniden organize etmek için ateşkese onay verdiğini duyurdu.

NETANYAHU: REHİNELER AŞAMALAR HALİNDE SERBEST BIRAKILACAK

İsrail Cumhurbaşkanı Binyamin Netanyahu, "İsrail hükümeti bugün zor bir kararla karşı karşıya kaldı ancak doğru kararı verdi. Rehineler aşamalar halinde serbest bırakılacak. Üzerinde konuşulan anlaşma, Kızılhaç'ın Hamas'ın elinde kalan rehinelere ulaşarak gerekli tıbbi desteği sağlamasını da içeriyor" açıklamasında bulundu.

"SAVAŞA DEVAM EDİYORUZ"

Netanyahu, ''savaşa devam ediyoruz ve tüm hedeflere ulaşana kadar bunu sürdüreceğiz. Hamas'ı ortadan kaldıracağız, kaçırılanların hepsini geri getireceğiz ve Gazze'de İsrail'i tehdit eden hiçbir unsurun kalmayacağını garanti edeceğiz.'' dedi.

SERBEST BIRAKILMAMIŞ ESİRLERİ DE ZİYARET EDECEK

Öte yandan Netanyahu, esir takası anlaşmasının bir parçası olarak Kızılhaç’ın, henüz serbest bırakılmamış esirleri ziyaret edeceğini söyledi.

HAMAS: GENİŞ ÇAPLI ATEŞKESE VARILMASI İÇİN YOL AÇABİLİR

Hamas'tan yapılan son açıklama göre ise "Sunduğumuz öneri, geniş çaplı bir ateşkese varılması için yol açabilir" denildi.

HAMAS VE İSRAİL ARASINDA ESİR TAKASI ANLAŞMASI

İsrail ve uluslararası basına, anlaşmanın ilk aşamasında, Hamas'ın Gazze'de tutulan 50 ila 80 arasında İsrailli kadın ve çocuğu serbest bırakacağı yansımıştı.

Buna karşılık İsrail'in, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 150 Filistinli tutukluyu serbest bırakmasının beklendiği aktarılmıştı.

Esir takasının, Gazze'de 4 günlük ateşkes ilan edilerek gerçekleşeceği ve anlaşma kapsamında günde yaklaşık 300 tırın Gazze'ye girişinin sağlanacağı iddia edilmişti.

İsrail’e göre, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

İsrail hapishanelerinde 2000’den fazlası idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar