İsrail, Şam'daki İran Konsolosluğu'nu vurdu: 2 general dahil 7 yetkili öldü

2 Nisan 2024

A
A

İran Devrim Muhafızları, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu binasına düzenlediği saldırıda yedi subayın öldüğünü duyurdu. Tel Aviv yönetimi saldırıyı resmi olarak üstlenmedi.

ZgotmplZ

İran Devrim Muhafızları, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu binasına saldırı düzenlediğini bildirdi.

Saldırıda 7 subayın öldüğünü duyuran Devrim Muhafızları, öldürülenler arasında Kudüs Gücü'nün üst düzey komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi ve yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Hadi Hacı Rahimi olduğunu açıkladı. Tasnim Haber Ajansı, 63 yaşındaki Zahedi’nin Kudüs Gücü’nde aktif bir rolü olduğunu aktarıyor. Kudüs Gücü, 1979'daki İslam Devrimi'nin ardından kuruldu ve bugün İran'ın ülke dışındaki faaliyetlerini yürütüyor.

Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail uçaklarının konsolosluk binasını yerel saatle 17.00'de vurduğunu duyurdu. Bakanlık, hava savunma sistemlerinin bazı füzeleri durdurduğunu, ancak bazılarının isabet edip, tüm binayı yıktığını ve içerideki herkesi öldürdüğünü açıkladı. Suriye ordusu, büyükelçilik binasını hedef alan saldırının Golan Tepeleri üzerinden yapıldığını duyurdu.

İran Büyükelçisi Hüseyin Ekberi "İsrail'e ait F-35 uçakları konutumu ve büyükelçiliğin konsolosluk bölümünü vahşi bir şekilde hedef aldı." dedi.

İran ve Suriye hükümetleri, İran Büyükelçiliği'nin hemen yanındaki konsolosluk binasını tamamen yıkan saldırıyı kınadı.

İsrail Ordusu ise, yabancı medyanın haberleri konusunda yorum yapmadığını söyledi. Ancak İsrail Ordusu, son yıllarda Suriye'deki İran ve Devrim Muhafızları tarafından silahlandırılan, fonlanan ve eğitilen gruplara yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenlendiğini kabul etmişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar