İsrail, Gazze'deki hastaneyi yıkarak çekildi

1 Nisan 2024

Güncelleme: 2 Nisan 2024

A
A

İsrail ordusu iki hafta önce baskın düzenlediği Gazz'deki Şifa Hastanesi'nin tüm bölümlerini yıktı ve arkasında onlarca ölü bırakarak çekildi.

ZgotmplZ

İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesini işgal ettikten 14 gün sonra hastanenin tamamını yıkarak ve geride onlarca ölü bırakarak çekildi.

İsrail ordusu, 14 gün süren saldırılar boyunca Şifa Hastanesi ve çevresinde 200'den fazla Filistinliyi öldürdü, 900'den fazla Filistinliyi de alıkoydu.

İsrail, "Uluslararası Adalet Divanının verdiği karara yanıt olarak" Gazze kentinin batısındaki Er-Rimal semtindeki Şifa Hastanesini ve çevresini yakıp yıktı, hastaneye çıkan tüm yolları tahrip etti.

İsrail ordusunun, hastane ve çevresini yakıp yıkmasının ardından bölgeye nükleer bomba atılmış gibi büyük bir tahribat meydana geldi.

İsrail ordusunun 14 gün işgalin ardından hastaneden çekilmesiyle sabahın ilk saatleriyle beraber kentin kuzey ve doğu bölgelerinden binlerce Filistinli buradaki evlerini ve akrabalarını kontrol etmek için hastanenin olduğu bölgeye akın etti.

Bölgeye gelen Filistinliler harabeye dönüşen Şifa Hastanesi, hastane çevresindeki yıkılan ve ateşe verilen binalar ve bu binalarda öldürülmüş sivillerin cansız bedenleriyle karşılaştı.

İsrail ordusu, Filistinlilerin Şifa Hastanesinde kurduğu geçici mezarlığı da yıktı. İsrail ordusunun çekilmesinin ardından hastaneye gelen Filistinliler, yıkılan mezarlıklardan çıkan cesetleri topladı.

İSRAİL ORDUSU, ŞİFA HASTANESİNDEN ÇEKİLDİ

AA'nın haberine göre görgü tanıkları, İsrail ordusuna bağlı güçlerin Şifa Hastanesi ve çevresindeki yerleşim yerlerinden tamamen çekilerek Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Heva Mahallesi'nin güneyine gittiğini belirtti.

İsrail güçlerinin çekilmeden önce Şifa Hastanesi kompleksinin tüm binalarını yaktığını ve tamamen hizmet dışı bıraktığını aktaran görgü tanıkları, hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktığını, geri kalanını yaktığını, ana resepsiyon ve acil durum binasını da yakarak içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha ettiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar