İsrail basını, Güney Kıbrıs'tan liman satın alma girişimini duyurdu

11 Mart 2024

A
A

İsrail basını, Hayfa Limanı'nda güvenlik tehdidi oluşması durumunda ticareti korumak için Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden bir liman satın alma girişiminde bulunduğunu duyurdu.

ZgotmplZ

İsrail'in, Hayfa Limanı'nın hedef alınması ihtimaline karşın, ülkeye gelen ithalatın korunması ve ABD'nin Gazze kıyısında kurmayı planladığı limana ulaşmadan önce malların inceleneceği bir kontrol noktası görevi görecek bir liman olması için Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden bir liman satın alma çalışması yürüttüğü belirtildi.

Bu liman, ABD'nin Gazze sahilinde kurmayı planladığı limana ulaşmadan önce malların inceleneceği bir kontrol noktası görevi görecek.

İsrail Limanları Şirketi başkanı Yitzhak Uzi liderliğinde bir heyet, Kıbrıs Rum Kesimi'ne gitti.

Bu adım, Hayfa Limanı'nda olası bir güvenlik tehdidine karşı önlem alma gereksiniminden kaynaklanıyor.

Yediot Ahronot gazetesine göre,  Kıbrıslı Rumlar da bu teklife sıcak bakıyor. Ancak, bu girişim henüz ilk aşamada ve Ulusal Güvenlik Konseyi'ne sunulmadan önce detaylı bir şekilde incelenecek.

İsrail'in savaş sonrası Gazze'nin imarı için de bu limandan faydalanacağı ifade ediliyor.

Ayrıca, bu satın alma girişiminin sadece Gazze ile ilgili olmadığı, aynı zamanda Hayfa Limanı'nın güvenliğine yönelik tehditler karşısında stratejik bir öneme sahip olduğu belirtiliyor. Son olarak, bu girişimle birlikte Hindistan'dan gelecek malların Avrupa'ya taşınması gibi yeni lojistik rotaların da düşünüldüğü vurgulanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar