İspanya Başbakanı Mısır'da konuştu: AB, Filistin devletini tanımazsa biz tanırız

24 Kasım 2023

Güncelleme: 25 Kasım 2023

A
A

İsrail ve Filistin yönetimleriyle görüştükten sonra Mısır'da açıklama yapan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, AB'nin Filistin devletini tanımaması durumunda İspanya'nın kendi kararını alacağını belirtti.

ZgotmplZ

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Mısır'da yaptığı açıklamada, AB'nin Filistin devletini tanımaması durumunda İspanya'nın kendi kararını alacağını belirtti.

Sanchez, "Uluslararası toplumun ve Avrupa Birliği'nin artık Filistin devletini tanımasının zamanı geldi. Buna değer ve önemli olan bir şey. Bunu AB ile birlikte yapmalıyız ama AB, Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır." dedi.

 İspanya Başbakanı Pedro Sanchez (solda), Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas (ortada) ve Belçika Başbakanı Alexander De Croo (sağda)

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve İspanya Başbakanı Sanchez, dün İsrail ve Filistin'de yaptıkları görüşmelerin ardından bugün de Mısır'da temaslarda bulundu.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo (solda), İsrail Başakanı Benjamin Netanyahu (ortada), İspanya Başbakanı Pedro Sanchez (sağda)

Bu görüşünü dünkü görüşmesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da ileten Sanchez, ayrıca "İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu ancak Gazze'deki insanlık felaketinin acil olarak durdurulması gerektiğini" vurgulamıştı.

"Filistin'de yüzbinlerce insanın çektiği korkunç acılar dehşet verici" ifadesini kullanan Sanchez, İsrail ve Filistin arasında kalıcı ateşkes sağlanması halinde, iki devletli çözüm temeline dayalı uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için diplomasi yürütüyor.

Geçen hafta İspanya Meclisinde yaptığı konuşmada Filistin devletinin tanınmasının hükümetinin önceliklerinden biri olduğunu belirten Sanchez, ayrıca İsrail ile Filistin arasında kalıcı ateşkes ve iki devletli çözüm temeline dayalı bir barış konferansının düzenlenmesi için çaba harcıyor.

İsveç, 2014'te Filistin'i tanıyan ilk AB üyesi olmuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar