İskenderun'daki ilkokul ve ortaokula "Şampiyon Melekler"in adı verildi

21 Mart 2024

Güncelleme: 21 Mart 2024

A
A

Hatay'ın İskenderun ilçesinde konteynerden yapılan ve tek çatı altındaki ilkokul ile ortaokula "Şampiyon Melekler" adı verilirken, okulların açılışını Cumhurbaşkanı Tatar yaptı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konteynerden yapılan ve tek çatı altındaki “Hatay-İskenderun Kıbrıs Şampiyon Melekler İlkokulu” ile “Hatay-İskenderun Kıbrıs Şampiyon Melekler Ortaokulu”nun açılışını yaptı.

Öğrenci, öğretmen ve velilerin yanı sıra ildeki yetkililerin de katıldığı açılış töreninde konuşan Tatar, öğrencilere, ailelere ve öğretmenlere Kıbrıs’ın selamlarını iletti.

“Biz Anavatanın ayrılmaz ve kopmaz parçasıyız, her zaman birdik, beraberdik…6 Şubat’ı da beraber yaşadık.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, 6 Şubat depreminin asrın değil, asırların felaketi olduğunu, bu acının hiçbir zaman dinmeyeceğini söyledi.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 35 kişinin Adıyaman’da hayatını kaybettiğini anımsatan Tatar, Türkiye’nin farkı yerlerinde bulunan KKTC vatandaşlarının da depremde yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ekonomik Örgütler Platformunun destekleriyle İskenderun’da 500 konteynırdan oluşan bir kent yapıldığını, Şampiyon Meleklerin adının hem bu kentte hem de bu okulda yaşatılacağını ifade etti. Tatar, bu okulda okuyacak öğrencilerin ülkelerine yararlı hizmetler vermesini, KKTC ile kardeşlik bağlarını güçlü tutmasını temenni etti.

TATAR, ÇOCUKLARA HEDİYE DAĞITTI

Konuşmaların ardından Şampiyon Melekler okulu öğrencileri şiir okudu, gösteri sundu. Okulu dolaşan, öğretmen, öğrenci ve velilerle sohbet eden Tatar, çocuklara hediye de dağıttı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, okulun da bulunduğu Şampiyon Melekler konteyner kentini de dolaşarak depremzede vatandaşlarla sohbet etti.

ŞAMPİYON MELEKLER OKULUNDA 97 ÖĞRENCİ VAR

Verilen bilgiye göre, Şampiyon Melekler İlkokulu ile Ortaokulu iki hafta önce hizmete girdi. 1’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar eğitim verilen okulda 97 öğrenci, 12 öğretmen, 1 müdür ve 3 çalışan bulunuyor. Kapasitesi 480 kişilik olan okulun öğrenci sayısının yeni kayıt döneminde yükseleceği ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar