İsias'ın yeni bilirkişi raporunu Gazi Üniversitesi hazırlıyor... Esendağlı'dan son değerlendirme...

22 Şubat 2024

A
A

Esendağlı, mahkemenin istediği İsias davasına ilişkin bilirkişi raporunun Gazi Üniversitesi'nce hazırlandığını belirterek, "26 Nisan’a yetişirse dava farklı bir boyut kazanabilir, bu duruşmada bir ileriki bir tarihe erteleme de olabilir." dedi.

ZgotmplZ

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Türkiye'de Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İsias davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BRT‘de Levent Kutay'ın sorularını yanıtlayan Esendağlı, mahkemenin ilk duruşmada hazırlanması yönünde karar ürettiği bilirkişi raporunun Ankara Gazi Üniversitesi'nce hazırlanmaya başladığını belirtti.

Hasan Esendağlı, “Bilirkişi raporu 26 Nisan’da yapılacak duruşmaya yetişirse, dava çok farklı bir boyut kazanır. Bilirkişi raporu, dava sonucu açısından hayli önemli.” dedi.

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, zor bir çoğrafyada, emsalsiz bir süreç götürmeye çalıştıklarını belirterek, dava için bütünsel hareket etmenin, devletin tüm unsurlarıyla Adıyaman’da olmasının sürece önemli bir kazanım kattığını ifade etti.

Esendağlı, 26 Nisan’daki duruşmada bir ileriki bir tarihe erteleme de olabileceğini söyledi.

Bilirkişi raporu, bir dava veya uyuşmazlıkla ilgili olarak mahkemeye sunulan bir belgedir. Bu belge, konusunda uzman bir kişi ya da kişilerin, davayla ilgili teknik, bilimsel veya mesleki konularda yaptıkları inceleme sonucunda ortaya çıkan bulguları ve görüşleri içerir.

İSİAS DAVASI

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’e ilişkin dava 4-7 Ocak tarihlerinde görüşülmüş ve ara karar açıklanmıştı.

Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dört gün süren duruşmalar sonunda tutuklu olan 11 sanıktan 5’inin, Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt’un tutukluluk halinin devamına; adli kontrolle serbest olan 6 sanık, Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeren, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt’un durumunun da aynen devam etmesine karar verilmişti. Mahkeme kararına göre, bir sonraki duruşma 26 Nisan'da yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar