İsias'ın deprem olmasa bile yıkılabilir halde olduğu görüldü: Adalete güveniyoruz

6 Şubat 2024

Güncelleme: 6 Şubat 2024

A
A

6 Şubat’ta Adıyaman’da yıkılan İsias Otel’de yaşamını yitiren Şampiyon Melekler’den Doruk ve Alp'in anneleri Ayşe Akın, “Deprem insanı öldürmez, insanı öldüren deprem esnasında var olmuş yanlışlıklardır. Adalete güveniyoruz.” dedi.

ZgotmplZ MYK

6 Şubat depreminin birinci yılında Adıyaman’daki İsias Otel’de yitirdikleri kayıplarını anan aileler, yakınları için başlattıkları adalet arayışında, emsal bir karar çıkana kadar mücadele vermeye devam edecek.

MYK Haber’in bir araya geldiği “Şampiyon Melekler"in anneleri, çocuklarına verdikleri söz için kararlılıklarını bir kez daha yineledi.

Doruk ve Alp'in anneleri Ayşe Akın, İsias’ın yapılan yanlışlar nedeniyle deprem olmasa bile yıkılabilir halde olduğunun görüldüğünü, adalete güvendiklerini belirtti.

Akın, “Deprem insanı öldürmez, insanı öldüren deprem esnasında var olmuş yanlışlıklardır.” vurgusu yaptı.

“DEPREM İNSANI ÖLDÜRMEZ”

Anne Akın, çocuklarının başarıya giden yolda yanlış bir düzenin içinde kendilerini bulduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Çocuklar, bizim çocuklarımız, giden çocuklarımız… İnşallah bu dünyaya, nasıl ki çocuklar, her şeyi geleceği yönetiyor, inşallah bizim çocuklar da, -o duygularla zaten ayakta durabiliyoruz hepimiz- bazı gerçekleri, gün yüzünü çıkaracak ve dünyada, ülkemizde özellikle Türkiye'de yürünmesi gereken, yollarda yürünmesi için bir yol açacaklar. Çünkü maalesef yanlış giden bir yolda yakalandı çocuklarımız, aslında bizim çocuklarımızın yolu başarı yolu, gelecek yoluyken, maalesef yanlış düzende giden, yanlış düzende ilerleyen bir yapının içerisinde buluverdi çocuklarımız kendilerini. Hepimiz biliyoruz, artık herkes biliyor bu yanlış düzenin ne olduğunu. Ben hep en başından beri söylüyorum, bu olayı yaşamadan önce de hep bunu söylerdim, çocuklarım da bunu söylerdi çünkü bunu öğrenmişlerdi; ‘Deprem insanı öldürmez, insanı öldüren deprem esnasında var olmuş yanlışlıklardır.’”

“İSİAS’IN DEPREM OLMASA BİLE YIKILABİLİR HALDE OLDUĞU GÖRÜLDÜ”

İsias Otel’in en başından yapılan yanlışlar nedeniyle deprem olmasa bile yıkılabilir halde olduğunun görüldüğünü vurgulayan Ayşe Akın, şöyle konuştu:

“Şunu görüyoruz ve bu inanın daha da acıtıyor bizi. Nedir bu acıtan olay? Biz yeniden Adıyaman'a gittik. Neden? Bir dava için, bir süreç için, bir düzen için, doğru bir düzen için, hak için, adalet için oraya gittik ve o kadar zordu ki bu, adalet için, o düzen için orada bulunmak. Sadece deprem neticesinde değil belki de deprem bile olmasa, o bina zaten o kadar kötüymüş ki, en başından o kadar yanlışlıklarla başlamışlar ki her şeye, işte bizi en çok acıtan da bu. Biz nerede kalmışız? Biz, boyanmış güzelleştirilmiş, parlatılmış, ‘en güzel’ diye, çocuklarımızı ‘en güzel, en sağlıklı binada yerleştirmişiz’ diye düşündüğümüz bina, aslında en başından daha projelenirkenden bile hep yanlışlar yapılmış.”

“ADALETE GÜVENİYORUZ”

Anne Akın, dava sürecinden umutlu olduğunu ve adalete güvendiğini kaydetti:

“Davanın başındayız, biz daha ilk davamızda bunların farkına vardık ve artık inanın ki bundan sonraki süreçte, o kadar her şey açık ki, yani bunların görülmemesi gibi bir durum yaşanacağını hiç zannetmiyorum. Gerçekten, hiçbirimiz laf olsun diye konuşmuyoruz, gerçekten adalete güveniyoruz çünkü adalet bunu görecek, çözecek ve bundan sonraki nesillere bunu yaşattırmayacak.”

 

İSİAS DAVASI

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’e ilişkin dava 4-7 Ocak tarihlerinde görüşülmüş ve ara karar açıklanmıştı.

Adıyaman 3’ünün Ağır Ceza Mahkemesi’nde dört gün süren duruşmalar sonunda tutuklu olan 11 sanıktan 5’inin, Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt’un tutukluluk halinin devamına; adli kontrolle serbest olan 6 sanık, Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeren, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt’un durumunun da aynen devam etmesine karar verilmişti. Mahkeme kararına göre, bir sonraki duruşma 26 Nisan 2024’te yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar