İsias Otel davası, Başbakan başkanlığında ele alınıyor

15 Mart 2024

Güncelleme: 15 Mart 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel başkanlığında toplanan bakanlar, ilgili Meclis komitesi üyeleri, muhalefet milletvekilleri ve ilgili STÖ'ler, Adıyaman ilindeki İsias Otel davasını görüşüyor.

ZgotmplZ

Türkiye'de 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremde 35'i Kıbrıslı Türk toplam 72 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye'nin Adıyaman ilindeki İsias Otelle ilgili dava, Başbakan Ünal Üstel başkanlığındaki istişare toplantısında ele alınıyor.

Lefkoşa'da yer alan toplantıya, ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği üyesi Pervin Aksoy İpekçioğlu ile Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite üyeleri; Oğuzhan Hasipoğlu, Ongun Talat, Talip Atalay, Ayşegül Baybars; CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Başbakanlık DPÖ Müsteşarı Durali Güçlüsoy ile KKTC’den bazı öğretim üyesi ve avukatlar katılıyor.

Toplantıda, İsias davasında Şampiyon Melekleri temsil eden ve Türkiye’den gelen avukatlar Mustafa Özder Erdik, Alper İlki, Zehra Ertuğrul, Haluk Sucuoğlu, Çetin Arslan, Yiğit Gökçehan Koçoğlu, Hasret Güney, Ramiz Erinç Sağkan, Mehmet Eren Turan da bulunuyor.

Başbakan Ünal Üstel toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada, Türkiye’de 6 Şubat’ta asrın felaketinin yaşandığını anımsatarak, depremde 53 binin üstünde insan öldüğünü, Türkiye’deki depremlerde 49 KKTC vatandaşının öldüğünü, Şampiyon Melekelerin de bu depremlerde hayatlarını kaybettiğini kaydetti.

“KKTC olarak Şampiyon Meleklerimizi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Başbakan Üstel, onların davasının KKTC’nin davası olduğunu söyledi. 

Adıyaman İsias Otel davasının 3 Ocak’ta Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşüldüğünü, birinci duruşmayı ailelerle birlikte kalabalık bir heyetle izlediklerini anımsatan Başbakan Üstel, bu süreçte hükümet, muhalefet ve iş insanlarıyla birlikte hareket ettiklerini belirtti.

İSİAS DAVASI

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’e ilişkin dava 4-7 Ocak tarihlerinde görüşülmüş ve ara karar açıklanmıştı.

Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dört gün süren duruşmalar sonunda tutuklu olan 11 sanıktan 5’inin, Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt’un tutukluluk halinin devamına; adli kontrolle serbest olan 6 sanık, Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeren, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt’un durumunun da aynen devam etmesine karar verilmişti. Mahkeme kararına göre, bir sonraki duruşma 26 Nisan'da yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar