İsias ortak davamız... Türkiye'deki insanlar bunu sorgulamalı

16 Kasım 2023

Güncelleme: 17 Kasım 2023

A
A

6 Şubat depremlerinde Adıyaman'daki İsias Otel’de hayatını kaybeden 35 kişi için ailelerin adalet arayışları sürüyor.

ZgotmplZ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’daki İsias Oteli’nde 35 Kıbrıslı öğrenci hayatını kaybetti. Aileler, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ni kurarak ,ölen çocuklarını anmak ve adalet mücadelesi vermek için bir araya geldi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu ile Pervin Aksoy İpekçioğlu ANKA Haber Ajansı'na konuştu.

Pervin Aksoy İpekçioğlu, kızı Serin İpekçioğlu’nun ölümüyle ilgili olarak otelin yıkılmasının sadece kader olmadığını vurgulayarak, "Bu binaların yapım izinleri nasıl alınıp, nasıl inşa ediliyor? Türkiye'deki insanlar bunu sorgulamalı çünkü asıl sorun, sorgulamayan bir halkın varlığıdır. Bu durum kabul edilemez" şeklinde konuştu.

 İpekçioğlu, rapora göre binanın imza aşamalarını atlayarak 4 yıldızlı bir otele dönüştürüldüğünü belirtti. Kendisinin de sağ kurtulanlardan olduğunu söyleyen İpekçioğlu, "Bina dönerek öne doğru çöktü. Çünkü kolon kesiminde zaten ön tarafta var. Dolayısıyla öne doğru bina düştüğü için ben ikinci kattan bir boşluk bularak çıktım" dedi. İpekçioğlu, Türkiye'de adaletin yeterince işlemediğini vurgulayarak, "Sorumlu olanlar ağır bir ceza almalı ve benzer binaların yapımına bir daha izin verilmemeli" diye ekledi.

Dernek Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da kızı Selin Karakaya’yı depremde kaybeden ailelerden biriydi. Karakaya, çocuklarını spor müsabakası için Türkiye'ye gönderdiklerini ancak bir binanın 10 saniye içinde yıkılması nedeniyle hepsini kaybettiklerini belirterek, davada "katillerin cezalandırılmasını" sağlayacaklarını ifade etti. Karakaya, bilirkişi raporundaki ihmalleri değerlendirirken, "Rapor, zaten bildiklerimizi teyit ediyor. Sorumluların, katillerin cezalandırılması gerekiyor" dedi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar